Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 903 kJ / 1 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,58 g |
Tuky | 153,37 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
S Ajvarom, paprikovou pastou - krémom sa stretávame na Balkáne skoro všade. Obyčajne aj s baklažánom, lilkem.
Tento recept mám od sestry, ktorá nám ajvar ponúkla ku grilovanému mäsu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2012 16:23
30. 8. 2012 14:39
22. 11. 2011 10:50
22. 11. 2011 10:35
30. 6. 2010 13:10
Tento recept, ako píšem hore - určite si čítal - mám od sestry, nie je z Balkánu, ale zo Slovenska a vyrába pre svoju rodinu svoj "ajvar". Chuťovo pripomína ajvar, ktorý si nosím z dovolenky. V podstate samá paprika...Dolu v komentároch píšem aj o druhom "ajvare", ktorý sa robí s pridaním pečeného lilku.
Je celkom možné, že by ti ani nechutil, napriek tomu ďakujem za komentár, do nadpisu dám malú zmenu.
30. 6. 2010 11:03
de.wikipedia.org/wiki/Datei:Aubergine.jpg
Ajvar je totiz pasta z papriky a lilku.Ten zbytek prisad je v poradku.
29. 6. 2010 20:16
29. 6. 2010 15:16
29. 6. 2010 12:58
Ak ma pamäť neklame, sestra to robí inak - aj baklažán upečie, ošúpe, poseká a potom všetko dokopy...
Ale je mi jasné, že Balkán je široký pojem...
29. 6. 2010 12:50
29. 6. 2010 12:12
29. 6. 2010 12:09
29. 6. 2010 11:46
Žížalka, sestra robila ajvar aj s pridaním pečeného baklažánu, recept od Airan je také niečo?
29. 6. 2010 11:39
29. 6. 2010 11:33
Asi hloupá otázka, ale dá se použít jak nastudeno, tak i jako přídavek při pečení masa? Řekla bych, že snad ano.
Díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 16 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 1 hodinou
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 13 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Papriky s hlávkovým zelím naložené ve sladkokyselém nálevu: Připravte sklenice plné skvělé chuti
Další recepty
Tématické fráze: ajvar použití ajvarová omáčka ajvarova pomazanka na co použít ajvar ajvar z cukety ajvarová omáčka recept ayvar omáčka ajvar cuketový ajvar domácí ajvar použití ajvaru domácí ajvar recept papriková pasta paprikový aivar pečený ajvar aivarová omáčka papriková pasta ajvar papriková pasta recept ajvar tety milice ajvar omáčka
Suroviny: paprika čerstvá červená, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, olej, sůl, pepř černý, ocet
Paprikový krém - ajvar - mé sestry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/00M7
18 názorů