Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maková náplň

Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále nebo koláče lopaťáky o velikosti plechu, které po upečení nakrájíme na řezy.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

4. 7. 2010 20:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 899 kJ / 1 649 kcal
Bílkoviny43,75 g
Tuky103,75 g
Vláknina37,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy116,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro množící se komentáře uživatelů, kterým se nádivka nepovedla, rozhodla jsem se recept přepsat tak, aby se podobné nezmary již dále nevyskytovaly. Bylo to hlavně díky velkému množství použitého mléka.

Ivulinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaja

27. 4. 2022 12:07

Škoda, že zrovna toho mléka tu není psaný poměr k uvedenému máku. To mi přijde docela důležitý. No nic, jdu tedy hledat dál. . . :-(

matysof

19. 3. 2019 13:45

Vždycky jsem se bála dělat makové buchty. z přípravy máku jsem měla velký respekt. A ejhle, tohle se fakt povedlo.:-O:-O
Je to super recept a moc moc za něj děkuji :yes::yes::yes:

Jana

7. 11. 2016 15:04

spagetka: Vůbec mě nenapadlo, že můžu náplň mrazit. Děkuji za tuto poznámku. :yes::-)
Samozřejmě děkuji Ivulince za recept. :yes::-)
Ještě že Vás máme, zkušené kuchařinky a cukrářky.:-K :-K :-K

evas

26. 1. 2016 21:34

Já přidávám také povidla, nechápu, že někdo kvůli tomu, že je to řídké takovou dobrotu vyhazuje - dají se přidat piškoty, troška škrobu nebo ještě mák, příp.nechat přes plátýnko vykapat...

Lucka

23. 3. 2015 16:41

ivulinka: dnes jsem udělala náplň podle vás, stejně jsem to drobet přehnala s mlékem, ale dala jsem tam malinko škrobu a super. Místo marmelady 2 lžíce domácí rybízové přesnídávky a chuť je luxusní :-):-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 11. 2014 15:59

ivulinka: cathleen fotku přidala, ale bohužel si na přípravu absolutně nevzpomíná. A protože už od r.2009 nesoutěží, nepřidala v soutěži, nebo jen tak, vycuclou z prstu.
Mák v mleku vařím déle, dokud nezhoustne. Cukr přidávám do vychladlé náplně, pokud je řidší, přidám míň cukru a dám mleté piškoty.
(A vypadá to, že po mně ji s úspěchem dělala i Ceres....?)

ivulinka ivulinka

22. 11. 2014 15:45

Cathleen sice přidala fotku k receptu, ale patrně nedělala podle toho receptu, jinak by si takové boty určitě všimla, že mléka je v něm použito příliš mnoho vzhledem k množství použitého máku. Škoda, už dávno se totiž mohlo těm všem nezdarům předejít.

spagetka spagetka

22. 11. 2014 15:27

Dělám náplň jako níže píše ivulinka, mléko liji do máku až to dosáhne požadované hustoty. Takže ne automaticky množství, ale prostě dolévám.:yes::yes::yes:
A hlavně, když udělám víc náplně než spotřebuju, dávám do mrazáku.

ivulinka ivulinka

22. 11. 2014 15:11

Ivana:nevím, proč jste si nepřečetla komentáře než jste se pustila do nádivky:-O, už v srpnu toho roku jsem reagovala v komentářích, že recept asi nebude správný a napsala jsem, jak nádivku dělám například já podle mojí babičky....no komu není rady, tomu není pomoci...

Ivana

22. 11. 2014 15:01

tak vám pěkně děkuji za recept,..vůbec se nepovedl. píšete hrnek mléka a krnek maku,..měla jsem to hodně řídký tak jsem to vyhodila,..už nedám na rady pěkný den.

kájínek

28. 10. 2014 13:51

Poměr mléka máku medu cukru skořice jsem namíchal dle svého, ochutil decentně zrnkovou kávou a svému miláčkovi zadal výrobu buchtového těsta. Když bude málo makové náplně, už jsem připravil švestkové povidla ;-) Teď si jdu dát jednu hořkou plzeň a pak už budu čekat na čerstvé makové buchtičky. Dobrou chuť...:yes:

ivulinka ivulinka

21. 8. 2014 18:58

Honeysek: škoda, že sis nejdříve nepřečetla komentáře, možná bys ani tolik toho mléka nevařila.
Já dělám nádivku jinak, mák dám do mísy a uvařím si mléko, to pak opatrně liji do máku, dokud nemá krémovou konzistenci. Osladím, ochutím citronovou kůrou a hlavně přidávám 1-2 lžíce jakékoliv marmelády, babička to tak doma dělala a říkala, že nádivka je pak pikantnější.

Honeysek

21. 8. 2014 18:49

Právě jsem to zkoušela a moc nadšená nejsem :( místo hrnku mléka a hrnku máku jsem musela použít skoro 4 hrnky máku ;-( ... malý detail .. jinak super

Sargenroth Sargenroth

23. 1. 2014 23:42

Pridala jsem rozemlete piskoty, mlete orechy a mandle:-K:yes: Super

cattleya

17. 11. 2013 17:55

dnes jsem zkusila tento recept.. jak píší ostatní, opravdu dosti řídká, dala jsem navíc půl hrnku máku a bylo to lepší.. a frťana rumu! :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maková náplň maková náplň recept makova napln do buchet jak se dělá maková nápln recept na makovou náplň recept makova napln nápln maková nejlepší maková náplň makova nadivka maková náplň s povidly jak udělat makovou napln maková náplň do koláčů recepty maková náplň vyborna makova napln jak se vaří makova náplň náplň do buchet mák dobrá maková náplň maková náplň bez mléka maková nádivka do buchet maková nápň

Suroviny: mák mletý, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, kůra citronová

TopRecepty.cz

Maková náplň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLkz