Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

25. 8. 2013 19:58

Anička::-D taky třesu:-D;-) super, že;-):-):yes:

Anička

25. 8. 2013 18:44

Bylo to fakt skvělý.:yes: Strouhanku jsem si dala do krabice s víkem a když jsem měla v těstíčku obalených 5 růžiček, vhodila jsem je do krabice, zatřásla a bylo obalíno. Za chvilku bylo všechno hotovo. Žádná práce na půlden. Bod dát nemůžu, tak alespoň velikánský dík.

ivulinka ivulinka

24. 8. 2013 12:56

rebeka:díky za včasnou odpověd, lépe bych to nepopsala;-):-D

rebeka rebeka

24. 8. 2013 12:17

Anička: ať se podaří;-):-):yes:

Anička

24. 8. 2013 12:06

rebeka: To je přesně to, co jsem potřebovala vědět. Mockrát děkuji. Pak sdělím, jak to dopadlo. Bude to premiéra ;-). Vždycky jsem květák napřed vařila a pak patlala ve 3 miskách a smažila na pánvi.

rebeka rebeka

24. 8. 2013 11:53

Anička: dovolím si odpovědět za autorku;-).. na váhu to nevím, těstíčko má mít přibližně stejnou konzistenci jako na palačinky, ne moc husté, ale ani ne moc řídké, prostě na květáku musí držet... přidávej postupně mouku i vodu, mohu-li radit;-)

Anička

24. 8. 2013 11:42

Dobrý den, prosím vás, jak husté má být to těstíčko na obalování? Řídké nebo raději hustší. Kolik asi přibližně vody a mouky mám dát na ta 2 vajíčka. Děkuji.

ivulinka ivulinka

11. 8. 2013 14:45

jarka skrobakova:Jaruško, tak to jsem ráda, že i tobě se můj recpt zalíbil, díky:-K

jarka skrobakova

11. 8. 2013 13:06

Ivi, tak jsem dnes dělala květák dle Tvého receptu a už ho jinak dělat nebudu. Odpadá vaření a další hlídání na pánvi. Je to moc fajn vychytávka. Posílám bodík a foto jestli nevadí. :yes::yes:;-):-p:-p:-K +64:yes:

Karulda01

16. 7. 2013 14:57

Mockrát děkuji za tento výborný recept :-)) květáček by nádherně udělaný a určitě už ho nikdy jinak dělat nebudu :-p

magdalenka magdalenka

6. 7. 2013 22:38

Až sa hanbím, že som až teraz pridala bod...odkedy som tu objavila tento recept, tiež smažím iba takto karfiol. (Naposledy vo štvrtok.) Takže opozdene bod!

rebeka rebeka

6. 7. 2013 20:10

jarka skrobakova: díky, Jaruško.. to je těma domácíma vajíčkama;-):-)

jarka skrobakova

6. 7. 2013 20:09

rebeka: máš je krásné květáčky zlatavé :-O:-p:-p:-p

rebeka rebeka

6. 7. 2013 18:30

ivulinka: to já děkuji:-K vždycky jsem květák trochu převařovala, a naprosto zbytečně.. tahle úprava je super;-):yes::yes:

ivulinka ivulinka

6. 7. 2013 18:06

rebeka:děkuji za přízeň, fotky jsou opravdu jako skutečné;-):yes:

1 3 4 5 6 7 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK