

Reliš z cukety a cibule
Suroviny asi 5 trojdecových pohárov
- 1 kg cukety
- 1 kg cibule (já jsem dala 1/2 bílé a 1/2 červené)
- 1 dcl oleje
- 2 feferonky nebo chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl octa
- 1 PL soli
- 3 PL cukru
- pepř
Postup přípravy receptu
Cukety umyjeme a nakrájame na menšie kocky, cibuľu nakrájame najemno. Na oleji podusíme cuketu s cibuľou 10 min. Cesnak a feferónky nasekáme najemno (kto nemá rád ostré,vynechá) a pridáme do hrnca k zelenine.
Ďalej pridáme víno ,ocot, cukor, soľ a korenie a dusíme ďalších 20-25 min .Cukety by nemali byť moc tvrdé,ale ani mäkké.
Horúcu zmes plníme do pohárov, uzavrieme a necháme vychladiť. V chladničke potom vydrží asi mesiac.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z knihy "Darčeky z kuchyne" od Naumann&Gobel,ktorú som dostala pred 2 týždňami k narodeninám,takže som to robila prvý krát,ale moc nám to chutí.Myslím že by sa to dalo aj zavariť,ale neviem či by cuketa nezmäkla,ešte som to neskúšala.Dnes som to podávala k smaženému kuraťu s ryžou :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Reliš z cukety a cibule
-
+6
-
-
Špagetka,neni
Aj ja som si to myslela,ale povedala by som že tento čas je akurát,aby bola zelenina zmäknutá,ale ešte chrumkavá
-
Tak to je zvláštne,u nás je to úplne bežné
Rezeň,ryžu a uhorkový šalát sme mávali ako deti skoro každú nedeľu.
-
No to vypadá skvostně..., jen není toho smažení cibule a cukety na 10 minut dost
Každopádně to vyzkouším
-
Smažené kuře miluju, rýži taky, ale dohromady si to neumím představit..
No budu muset zahodit předsudky a vyzkoušet...