Můj rumový hrnec
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2019 15:31
Pavel_007: Milý pane Pavle. mrzí mne,že Vám hrnec zkvasil. Na Váš dotaz co děláte špatně jest zde má odpověď. Uchovávání v garáži při teplotě 20 st. je to co děláte špatně. 20 st. není uchování v chladu.20 st. je teplo. Příčinou je ta teplota, tím v chladu se míní tak 5 st.já měla hrnec v ledničce. Mějte se hezky a nezanevřete na ten recept.
14. 8. 2019 17:32
Ahoj, dělali jsme ho loni i letos se stejně špatným výsledkem. Vždy zkvasil. Recept jsme dodrželi přesně. Originál hrnec, očištěné tvrdé a čerstvé ovoce, rum, myslivec, cukr... Uchováno v garáži při cca 20ti stupních. Tak co tedy dělám špatně.
18. 6. 2015 19:42
Super receptík,také jsme ho vyráběli, ale kdysi, to jsem byla dítě a neměla nárok.Letos chci po dlouhé době zopakovat-a budu to pít také-tak jsem zvědavá, jak to dopadne.Kučka
22. 11. 2014 02:38
Jj, přesně jak stojí psáno v receptu: Všechno se navzájem pěkně prolne...
Ale ten hrnec je opravdu pěkný
Ale ten hrnec je opravdu pěkný
24. 9. 2012 18:01
srettka:
Ahoj, to je svatá pravda a ještě jsou na krku vánoce,které i neumím bez rumu představit.
Ahoj, to je svatá pravda a ještě jsou na krku vánoce,které i neumím bez rumu představit.
24. 9. 2012 09:18
týýjo,rumový hrnec...jen jestli všem po rumu vonícím dobrotám po prohibici neodzvonilo. musí to být dobré, ale ještě koupit odvahu a pak s tou odvahou koupit ten rum a s největší odvahou ho vůbec ochutnat
1. 7. 2011 18:23
brtna:
Nemám s tím zkušenost, vždy jsem používala pouze čerstvé.
Nemám s tím zkušenost, vždy jsem používala pouze čerstvé.
1. 7. 2011 17:07
Dnes jsem narazila na tento recept a chtěla bych vyzkoušet, mám třešně + jahody,jenže ty jsem dala zamrazit. Lze je použít i mražené?
11. 6. 2011 11:51
Je to opravdu vyborny receptik,letos to budu delat a pak se ozvu jak jsme dopadli,uz se nemuzu dockat konce roku
14. 3. 2011 16:20
adeleckaa:
Ahojky adelecko, chce to chladno, vyndala jsem jednu zeleninovou schránku z lednice a na to místo šoupla hrnec. Nejde o kvasinky, jde o to, aby to pěkně zrálo v chladu. U nás to fakt letos mělo úspech, servírovala jsem to v misce jako kompot včetně toho rumového nálevu, po dvou miskách byli všichni hodně veselí. Takže s tím šampusem nevím, ono to má opravdu grády. Přeji hezkou párty.
Madlina
Ahojky adelecko, chce to chladno, vyndala jsem jednu zeleninovou schránku z lednice a na to místo šoupla hrnec. Nejde o kvasinky, jde o to, aby to pěkně zrálo v chladu. U nás to fakt letos mělo úspech, servírovala jsem to v misce jako kompot včetně toho rumového nálevu, po dvou miskách byli všichni hodně veselí. Takže s tím šampusem nevím, ono to má opravdu grády. Přeji hezkou párty.
Madlina
14. 3. 2011 03:37
Dneska jsem naložila první várku... mám v plánu použít to v červnu na narozeninovou party, tak snad se mi to taky nezkazí a moc se mi k tomu zamlouvá kombinace se šampíčkem...
jenom otázečka udržovat v pokojové teplotě kvůli kvasinkám, nebo šup s tím do lednice???
jenom otázečka udržovat v pokojové teplotě kvůli kvasinkám, nebo šup s tím do lednice???
18. 9. 2010 12:48
Ahoj děvčata, nevím nikdy se mi to nestalo. Můj osobní názor, je ten, že všechno je o perfektní čistotě.
17. 9. 2010 16:36
Severi, nejsi sama, mně to taky zkysalo a víckrát jsem to nepokoušela, bylo mi líto surovin
17. 9. 2010 10:07
+1
17. 9. 2010 06:58
Tak tento receptík jsem kdysi také dělávala a to do sklenic, pak mě jednou celý obsah sklenice zkysal a prostě se zkazil,nevím kde jsem udělala chybu, ale je fakt, že více jsem to už nezkoušelaAkorát mám dole v lednici broskve a višně(každé zvlášť) v cukru a rumu - višně v metaxe - rum prostě zrovna nebyl
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 13 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 2 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 6 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 6 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 7 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 7 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 8 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: ovoce naložené v alkoholu ovoce naložené v rumu nakládané ovoce v rumu ovoce nakládané v alkoholu nakladané třešně v alkoholu ovoce v rumu naložené ovoce v alkoholu naložený meloun v alkoholu ovoce v alkoholu nakládání ovoce do alkoholu meloun naložený v rumu nakládané ovoce v alkoholu nakládaní ovoce do rumu naložené ovoce tresne nalozene v alkoholu jak naložit ovoce do alkoholu naložený meloun v rumu švestky nakladane v rumu nakládaný meloun švestky naložené v rumu
Suroviny: jahody, třešně, meruňky, broskve, mirabelka, švestky, hruška, ananas, pomeranče, mandarinky,
Můj rumový hrnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5MA
29 názorů