

Zabijačkový guláš bez zabijačky
Suroviny
- 1 kg vepřového plecka
- 20 dkg vepřových jater
- 1/2 kg cibule
- sádlo
- majoránka
- česnek
- pepř
- sůl
- mletý kmín
- chleba na zahuštění
- jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme a dáme smažit na sádlo (snažíme se ji usmažit co nejtmavší), maso a játra nakrájíme. Maso přidáme k cibuli.
Přikryjeme pokličkou a necháme vydusit. Přidáme vše koření a podlijeme.
Když už je maso skoro měkké, přidáme nakrájená játra a dovaříme. Nakonec zahustíme rozemletým chlebem a jíškou.
Poznámka od kuchařky
Tento guláš jsme vařili s maminkou, když koupila půl prasete, ale jenom na maso. A jelikož naši chlapi chtěli zabijačkový guláš, tak jsme improvizovali a moc se povedl.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zabijačkový guláš bez zabijačky
-
Já si ho dělám často ale všechny suroviny hned smíchám a dám ho péct do el. trouby
-
nejlepši je z čerstvého masa
-
fb.lib:Já jsem rovnou psala, že se nejedná o pravý zabijačkový guláš, ale o guláš co jsem dělala s maminkou, když jsme koupili půl prasete, ale jenom na maso, jenže chlapi chtěli guláš a tak jsme udělali tento výtvor, a autor může napsat recept na speciální guláš s tlačenkou, zajímal by nás
-
maris:
překrásně "čistá" fotka, hned mám na guláš chuť
-
Guláš je moc dobrý, díky za recept
+
-
cathleen: máš pravdu, také zbytečný komentář, ale dá se pochopit. Komentář fb.liba (vypíchlou větu) opravdu nechápu
-
Klariska:
Kláro, to je samé, jako když někdo k receptům napíše "já játra nerada" - také zbytečné.
Zabíjačkový guláš znam jiný, ale to neznamená, že toto nesmí být zabíjačkový....vždyť gulášů je tolik variant! -
fb.lib: vy jste tenhle recept zkoušel, že tvrdíte, že váš je lepší? Nebo je lepší jen proto, že je váš?
Někdy si myslím, že by bylo lepší, kdyby se lidé k receptům nevyjadřovali, než aby psali věci jako "tento recept je dobrý ale boda nedám". -
Tento recept je dobrý ale boda nedám,znám lepší a jednoduší.Na 1 kg vepř.plecka stačí 30 dkg selský tlačenky dochutit kořením.Jinak pravý zabijačkový guláš se má zahušťovat mozečkem jo a nevaří se ale peče v troubě není tekutý a jí se s jablečným křenem a chlebem.
-
Takže bez té cizí fotky můžu i já přidat boda. Recept se mi líbí, mám tenhle typ gulášů ráda.
-
Chmm...tak to jsem naletěla...
Jak to říkal náš prezident osvoboditel?? ...nebát se a nekrást...Kdy to zase začneme ctít??
-
rebeka: gratuluji Ti Rebi, ani já jsem nebyla přesvědčená o tom, že fotka je autorky, také jsem brouzdala na webu a hledala.
Ivano, od první chvíle jsem přesvědčená, že i fotka u velikonoční nádivky není tvoje... -
-
Tento recept s překrásně rustikální fotkou prostě musím ohodnotit - a ačkoli játra nejím (ale vím, jak chutnají), tady bych určitě ochutnala.
Představuji si mého tchána, jak by mu chutnalo... Možná bych upřesnila, kdy a jak pokrm solit, aby játra neztvrdla... -
Játra jsem ještě v guláši nezkoušela. Zní to zajímavě. Hezká fotka, jestli je z vašeho výtvoru.