Holandská jitrnička /prejt

Suroviny 2 porce

1 jitrnice (cca 200 g) nebo prejt
2 vejce
100 g sýru Gouda
2 lžíce strouhanky
sůl
pepř
bylinky... dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, nastrouhaný sýr a promícháme. Případně ještě dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, česnekem, bylinkami...

  2. Vzniklou směs stejnoměrně navrstvíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a v předehřáté troubě na 200 stupňů zapečeme dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou nebo jako chuťovku s chlebem a chlazeným pivem.

Komentáře k receptu Holandská jitrnička /prejt

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: domácí prejt kluci v akci jitrnička - recepty prejt z jitrnic jitrnice s vejcem prejt sýr prejt z jitrnice recept na jitrnice recepty z prejtu holandska jitrnice sekaná z prejtu omacka z prejtu