Podzimní václavkový hrnec

tejaja Kuchařka: tejaja

Houby 8 názorů

Suroviny

500 g podpňoviek (václaviek )
5 zemiakov
100 g údenej slaniny
1 veľká cibuľa
500 g miešanej zeleniny (akákoľvek podľa chuti )
2 lyžice paradajkového pretlaku
soľ
mleté čierne korenie
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu narežeme na kocky a rozpražíme. Pridáme na hrubšie mesiačiky narezanú cibuľu a krátko orestujeme.

  2. Vložíme na kocky narezané zemiaky a narezané podkovky, osolíme, okoreníme a púodlejeme trochou vody.

  3. Prikryté dusíme skoro do mäkka.

  4. Potom vložíme narezanú zeleninu, ochutíme pretlakom a dusíme ešte 10 minút. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti.

  5. Hotové jedlo na tanieri posypeme sekanou pažitkou.

Poznámka

Ako zeleninu možno použiť všetko, čo máte po ruke a je vám po chuti. Ja som použila všetko, čo som ako posledné pozberala zo záhrady : malé tekvičky, ačokču, žltú tekvicu, papriku, mrkvu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Podzimní václavkový hrnec

Tématické fráze: podzimní houby vaclavkový gulaš podzimní recepty recepty na václavkový guláš+videorecepty vaclavkovy gulas videorecept lahvičky s plátkovým zlatem václavkový hrnce na vaření houby recepty