Králík po italsku

Vercik 777 Kuchařka: Vercik 777

Doba přípravy: 50 min. Jiné maso 10 názorů

Suroviny

2 šálky vody
2 lžíce oleje
2 kostky bujónu
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 malá lžička kari
1 malá lžička worchesteru
pepř
1/2 malé lžičky soli
králičí maso
smetana 13%
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do kastrolku a provaříme. Směsí přelijeme naporcované kousky králíka a necháme nejlépe do druhého dne odležet a marinovat.

  2. Druhý den dáme péct za občasného přelívání šťávou, dokud maso nezměkne. Pro zjemnění můžeme nakonec přidat 12% smetanu a ještě nechat "probublat". Je to výborné se smetanou i bez ní.

  3. Podáváme s bramborem nebo klidně jen se zeleninovým salátem, může se i s rýží.

Poznámka

U původního receptu bylo psáno 1/2 šálku oleje, ale když jsem to zkusila, doslova to plavalo v oleji, tak jsem množství oleje zredukovala na pár lžic a bohatě to stačí. Stejně tak se solí, někdy jí nedám skoro vůbec, protože bujóny i kari slanost dodají samy o sobě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík po italsku

  • gurbik gurbik(neregistrovaný)

    ralda: Není zač. My to doma měli už hodněkrát a pokaždé se to osvědčilo. Děkuji za \"luxusní\" hodnocení. :-K;-)

    Odpovědět

  • ralda ralda(neregistrovaná)

    Je to luxusní, dělám snad už po páté:-) Děkuji

    Odpovědět

  • Vercik 777 Vercik 777(autor receptu)

    Jana Remková: Děkuji za přivítání :-K Snad budu mít dost času, aych přispěla dalšími recepty.. Mám jich až až, jen ten čas není, abych to dokumentovala a zveřejňovala :-p A pro Spagetku: Já mám výhodu v tom, že jsem z vesnice a králíky máme doma (nevím, jak chutný je králík ze supermarketu, ale domácímu se určitě nevyrovná..) - tedy ne úplně, ale na zahradě :-D A skoro jsme dopadli jak v K..rva hoši, a nabízeli jsme je všade. Tak jsem začala pátrat po nových receptech a určitě časem ještě něco králičího přihodím :-8 Všem díky za ohlasy :-K

    Odpovědět

  • Vercik 777 Vercik 777(autor receptu)

    Bibinka: Já to zkoušela i bez bujónu jen s vývarem a upřímně řečeno, není tak chutné. Ale jinak zastávám taky názor, že vlastní vývar je to nejlepší ;-) Ale tady se mi fakt ten bujón osvědčil. :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Verčíku777,králík bude dobrý, ale pokud bych ho dělala já, tak určitě bez masoxu a když přivřu oko, tak jen s jedním. Mám pocit, že to vezme tomu králičímu masu chuť;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p To vypdá moc chutně+:yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Verčo, vítej na topreceptech.:-K Já králíka moc ráda připravuji a jsem ráda, že mám opět inspiraci;-):yes:

    Odpovědět

  • Renáta Renáta(neregistrovaná)

    Vypadá to lákavě...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já si dám vlastní vývar místo bujonu, ale jinak to vypadá dobře, určitě zkusím, až teda seženu lepšího králíka než, co považujou za králíka v supermarketech ;-):yes:

    Odpovědět

  • Jitka B Jitka B

    Určitě vyzkouším ;-) + bod.

    Odpovědět

Tématické fráze: králík po italsku králík recepty králík po italsku recept recept kralik po italsku luxusní králík králík po italaku recepty na králíka králík na oleji králík na worchestru králík v oleji recepty z králíka recepty králík kralík po po italsku recept králík králík po italksu kralik po recept na králíka po italsku králík po italsku kari chutný králík luxusní králík recept