Utopenci
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem chuti je dobře vychucený nálev a kvalitní uzenina.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 723 kJ / 4 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,72 g |
Tuky | 303,89 g |
Vláknina | 54,58 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 20,38 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 138,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1x
Moje poznámka
Utopenci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1x
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 20 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 5 minutami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 1 hodinou
Velikonoční hlavička
ivka315 před 2 hodinami
Zapečené žampiony s Nivou
oligarda před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 3 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 5 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 5 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 6 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 6 hodinami
Tématické fráze:
utopenci,
babiččiny recepty utopenci,
utopenci nálev,
utopenci top recepty,
babiččiny recepty na utopence,
utopenci recept,
utopenci z gothaje,
utopenci v hořčičné omáčce,
utopence,
utopenec,
jak se dělájí utopenci,
utopenec recept,
utopenci, top recepty,
utopenci na kolečka,
recept utopenec,
utopenci recepty,
utopenci v omáčce,
top recepty utopenci,
recept na utopence,
utopenci za studena
Suroviny:
bobkový list,
semínka hořčičná,
ocet,
sladidlo umělé,
sůl,
pepř,
voda,
koření nové koření,
špekáček,
cibule,
bobkový list
Komentáře (19)
Gothajský salám 2 kg
cibule 6 ks
ocet 3/4 litru
pepř mletý
bobkový list
sůl a podobně
Příprava:
Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový list, můžete přidat i cokoliv jiného - nové koření, mletou papriku, čili papričky, feferony, nakládanou papriku nebo okurky, nakonec zalejete octem (čím víc, tím líp) lžičku soli a vodu - klasicky za studena nebo si můžete nálev svařit předem a nechat ho raději vychladnout - pozor, gothaj taje víc než buřty).
http://www.toprecepty.cz/recept/12850-utopenec-pro...