

Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou
Suroviny
- 2 vykostěné králičí hřbety
- 150 ml bílého vína
- 2 lžíce dijonské hořčice s medem
- 4 plátky anglické slaniny
- hrst vlašských ořechů
- koření adžika
- sůl
- bílý pepř
- olej
- 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.
Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.
Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka orestujeme.
Přilijeme polovinu vína, které necháme z velké části vyvařit.
Vše přendáme do nádoby PH, přidáme zbytek vína, posypeme adžikou, mírně podlijeme vodou a dáme vařit. Kdo může použít nádobu PH na sporáku, orestuje přímo v ní.
Vařila jsem na HIGH necelé čtyři hodiny.
V půlce vaření přidáme ořechy.
Na závěr šťávu zjemníme druhou lžící studeného másla.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu doporučuji opečené brambory, případně bramboráčky a zelené fazolky. které polijeme šťávou.
Kdo nevlastní PH, může připravit klasicky v troubě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou
-
jako vždy parádní recept i foto
-
Precizni foto i recept..opravdu povedene..
-
Maris to je krása, až budu mít ušáka, tak vyzkouším
-
No to je parádní
Zaokrouhluji
-
Pěkné a určitě moc dobré.
-
joj to je dokonalost sama
nejednomu se sbíhají sliny
a my jsme měli králíka, ale tentokrát jenom pečeného společně s kachnou -
krásný recept, kterému k dokonalosti nic nechybí, umocněný překrásnou fotkou.. prostě dokonalé
-
Ještě jednou moc děkuju a budu ráda, když někdo vyzkouší
-
Paráda!
-
Luxusní recept i foto
-
safra, to je ale přitažlivá skládačka..odkud začít?? zleva?? či zprava? toť otázka
nádherné dlabání
taky jsme měli dnes králíčka -
Nádhera obrovská
-
Och Maruško, já bych tě normálně..zmlátila!
Teď tady dáš takovou krásu, když jsme ty ušáky už snědli
. Parááda!!
-
Moc vám děkuju
-
Perfektní recept