Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 19 názorů

Suroviny

2 vykostěné králičí hřbety
150 ml bílého vína
2 lžíce dijonské hořčice s medem
4 plátky anglické slaniny
hrst vlašských ořechů
koření adžika
sůl
bílý pepř
olej
2 lžíce másla
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.

  2. Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a maso zprudka orestujeme.

  4. Přilijeme polovinu vína, které necháme z velké části vyvařit.

  5. Vše přendáme do nádoby PH, přidáme zbytek vína, posypeme adžikou, mírně podlijeme vodou a dáme vařit. Kdo může použít nádobu PH na sporáku, orestuje přímo v ní.

  6. Vařila jsem na HIGH necelé čtyři hodiny.

  7. V půlce vaření přidáme ořechy.

  8. Na závěr šťávu zjemníme druhou lžící studeného másla.

Poznámka

Jako přílohu doporučuji opečené brambory, případně bramboráčky a zelené fazolky. které polijeme šťávou.

Kdo nevlastní PH, může připravit klasicky v troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 78 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí hřbety na víně s ořechy a adžikou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: králičí hřbet recepty králičí hřbety recept jak pripravit kralici hřbet králíci hřbet skopové s ořechy kralici hrbet na horcici ve slanine kralíčí na bílém víně králičí hřbet v ph králičí hřbet s medovo hořčičnou jak připravit králičí hřbety králičí hřbety recepty s adzikou pečený králičí hřbet na bílém víně