Guláš z králičího hřbetu s hrnkovým knedlíkem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

4 porce Jiné maso 2 názory

Suroviny

králičí hřbet
1 cibule
50 g slaniny
vývar z králičích kostí podle potřeby
sladká mletá paprika
gulášové koření
sůl a pepř
majoránka
hladká mouka na zahuštění
sádlo nebo olej
Hrnkové knedlíky:
1 hrnek hrubé mouky
lžička soli
1 hrnek mléka
2 žloutky
2 nakrájené rohlíky
ze 2 bílků sníh
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hřbet vykostíme, maso nakrájíme a kosti dáme vařit do osolené vody, abychom měli vývar na podlití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu, po chvíli přidáme mletou papriku, gulášové koření, pak přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme.

  2. Po chvíli restování podlijeme vývarem, přidáme majoránku a povaříme . Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody nebo vývaru. Povaříme.

  3. Všechny suroviny na knedlíky promícháme a přidáme ze dvou bílků sníh. Pak vymažeme sádlem nebo olejem 4 hrnky a naplníme do 3/4, dáme do hrnce, do kterého nalijeme vodu do poloviny oušek hrníčků a pod pokličkou vaříme. Od doby, kdy začne voda vařit, 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z králičího hřbetu s hrnkovým knedlíkem

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    casino: :-):-):-):-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, je rozdíl mezi "maso povaříme" a maso uvaříme... Jj, je to prkotina, ale Ďábel tkví v detailu, že :-)
    Hrnkové knedlíky vařím v mikrotenu:yes: Ne, že jím vyložím hrnky, ba ne, ale opravdu jenom v mikrotenu :yes::yes:
    Sice neušpiním hafo hrnků, ale zato je to rychlejší :-D

    Odpovědět

Tématické fráze: králíčí guláš králičí hřbet recepty králičí předek na divoko vykostěný králičí hřbet guláš

Zapomněl/a jsem heslo