Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Foukané ořechové cukroví

Cukroví z ořechového těsta, které se vám rozplyne na jazyku. Věřte, že nezůstanete u jednoho sousta. Foukané rohlíčky patří k nestárnoucí klasice. Už naše babičky je chtěly mít na podnosech a talířcích vánočního stolu.

Hodnocení receptu je 4,9 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení v chladničce

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení v chladničce)

28. 11. 2010 15:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 986 kJ / 2 865 kcal
Bílkoviny32,30 g
Tuky158,50 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,80 g
Sůl0,36 g
Sacharidy321,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme obalit v cukru, ale já to nedělám, je to pak dost sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

borovicka3 borovicka3

18. 12. 2015 21:46

Už nikdy vice,klesly dolů ve formičkách a smrdí to rybinou a vše jsem měla čerstvě koupené.Mám špatné zkušenosti se sodou zkusím možná s peč.praškem.;-(

Petrusche

13. 12. 2015 23:12

Vyzkoušela jsem a totální katastrofa! Měla jsem nové formičky a nacpala těsto rovněž do silikonu - v obou případech selhalo. Vymazané byly. Těsto prostě nevyšlo dobře. Dám si od ořechů zase na čas pokoj. (Uznávám, že recept většina lidí vychvaluje, tak v něm chyba nebude.)

Veryw

13. 12. 2015 20:45

Delala jsem poprve cukrovi do formicek...vyklapeni v pohode, jen sem musela vychytat cas peceni, ale jinak super, hlavne ze sly v pohode vyklapet.....:yes:

Ladka

1. 12. 2015 21:06

Také je peču, ale mám jiný poměr surovin: 40dkg moučk. cukru, 20dkg Hery nebo másla, 20dkg mletých oříšků, 10dkg hl. mouky a lžička jedlé sody. Nevymazané formičky plníme do 1/2 a pečeme v mírné troubě. Jsou moc dobré, ale mají jednu nevýhodu - strašně rychle mizí z tácu :-D .

Rou

15. 12. 2014 22:47

Tak dnes upečeno, trochu jsem se jich bála, že nepůjdou vyklopit, ale šly krásně. Dala jsem na radu v komentu a nahradila asi 20g Hery sádlem. Hotové jsem je zlehka pocukrovala. Jsou moc dobré, navíc je to rychlé a jednoduché. Díky za recept :yes:

hosta hosta

19. 11. 2014 00:41

Sláva náhodným receptům - tohle letos zkusím. Doporučuji trochu hery
(u nás spíše másla) nahradit sádlem, na chuti se nepozná a není zaručeně problém s vyklápěním:-)):yes:

blabo51

8. 12. 2012 11:58

top receptyDíky za recept, cukroví se povedlo. Je krásně nafouklé, i když zatím ještě tvrdší. Formičky jsem nevymazávala, ale každý kousek těsta jsem obalila v mouce. Je moooc chutné.:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

whitecat whitecat

20. 12. 2010 12:32

Pekla jsem minulý týden. V plynové troubě je alchymie odchytat 180°, ale zjistila jsem, že na nižší teplotu se sice vyfouknout, ale horní půlka je tenká a rozdrobí se. Při vyšší teplotě zas prozměnu spadnou a jsou gumové - no ale nakonec jsem i já slavila úspěch. Příští rok se rozhodně já a plynová trouba dáme do spolupráce. Dávám +1:yes:

mamkapavla mamkapavla

16. 12. 2010 23:30

Myslím si, že dostali nějaký teplotní šok:-//
Nikdy se mi toto nestalo.

Jikotka Jikotka

16. 12. 2010 22:38

Mamkopavlo,dneska jsem je pekla,vyklopila jsem je nádherně,ale na jednom plechu splasly a druhý je výborný,nevím čím to je...dávám fotku...

magdalenka magdalenka

15. 12. 2010 13:23

Linda, ja som vyklápala v pohode a bez vymazávania. Možno záleží aj na tuku, aj na tom, či sú formičky už "vypečené", prípadne ako veľmi sú naplnené. Niektoré cesto (asi že boli formičky veľmi naplnené) sa mi tiež zle vyklápa...

mamkapavla mamkapavla

15. 12. 2010 11:54

Mě se to nestalo, neměla jsem je vymazaný a vyklepávala jsem je krásně;-)

Linda

15. 12. 2010 11:15

Doporučuju vymazat formičky,kdo to dělá tedy poprve,já jsem to dělala na poprve a nevymazala jsem jak tu píšou a dopadlo to tak že část skončila u slepic druhá ve vosích hnízdech,drobky jak z rohlíku,chutově dobrý,ale jináč katastrofa;-(:-((

magdalenka magdalenka

12. 12. 2010 20:37

Prihováram sa za upresnenie množstva sódy, upresnenie hore v recepte (aj balenia môžu byť rôzne!)...ja som to vlani so sódou prehnala a vykypeli mi (doslova) z formičiek...

jahoda jahoda

12. 12. 2010 20:16

Dnes jsem pekla toto foukané a povedlo se, ale díky podobnému receptu od Cathleen, který je množstvím surovin téměř stejný. Zasekla jsem se u 1/2 jedlá soda - projela jsem komentáře a pochopila jsem, že to má být 1/2 sáčku. Zdálo se mi to ale moc na tak malé množství surovin, tak jsem dala jen 1/2 čajové lžičky - viz podobné recepty a myslím, že to bohatě stačilo. I tak se vyfoukanci vyfoukli ažaž:-D.
Mamkopavlo, chtělo by to, abys ten údaj upřesnila, jestli sáček, nebo lžička - je to dost důležitý údaj;-)
Recept je jinak bezva, postříkala jsem čokopolevou a už se těším, až se trochu uleží.:-K:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: ořechové cukroví foukané rohlíčky foukané ořechové rohlíčky vánoční cukroví recepty ořechové cukrový nafouklé cukroví foukané ořechy nafouklé ořechové rohlíčky ořechové cukroví recepty orechove rohlicky cukrovi foukane vanocni cukrovi cukroví recepty recept na foukané rohlíčky ořechové cukroví do formiček ořechové cukroví recept foukané rohlíčky recept vánoční cukroví foukané vánoční cukroví se sádlem cukroví z ořechového těsta ořechové foukané

Suroviny: cukr moučkový, ořechy vlašské, tuk hera, mouka hladká, soda jedlá

TopRecepty.cz

Foukané ořechové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jn2W