Koleno pro zdraví

Dr.Holub Kuchař: Dr.Holub

Doba přípravy: podle spec.surovin,někdy déle podle strávníků a velikosti pekáče Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

4 velké cibule
2 palice česneku
sůl
kmín
majoránka
2 kg kysané zelí
6 velkých vepřových kolen - mám velký pekáč
speciální suroviny:
pivo
slivovice dle chuti a potřeby viz postup
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíce a 1/2 rozprostřeme do pekáče. Česnek nasekáme nadrobno.

  2. Koleno nařežeme, prosolíme, do zářezů vetřeme česnek, vložíme do pekáče, okmínujeme, zasypeme zbylou cibulí a podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme a šup do vyhřáté trouby. Pečeme 1,5 hodiny při 190°C.

  3. Po 1,5 hodině provedeme kontrolu pekáče, odklopíme, případně podlijeme a odklopené pečeme dál asi 30 minut.

  4. Teď vyndáme pekáč z trouby, vyndáme kolena, přidáme do pekáče zelí, vrátíme kolena ,ale teď neopečenou stranou vzhůru. Pečeme nepřiklopené ještě asi 30 minut.

  5. Nyní přidáme do pekáče chlupáče (hotové knedlíky) poprášíme majoránkou a 10 minut zapečeme. Na stůl servírujeme vše v pekáči.

Poznámka

Nejsem autor receptu,ale několikrát jsem vyzkoušel,lehce upravil a posílám kamarádům.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koleno pro zdraví

  • Dr.Holub Dr.Holub(neregistrovaný)

    JanaRem.- Jani děkuji za foto apřeji bohatého Ježíška:-K

    Odpovědět

  • janaerikmarie janaerikmarie

    s chutí a od srdce jsem se nasmála nejen u receptu, ale i komentářů, bodík letí:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    A já bych dala přednost kalvadosu!:-p:-D:-))

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub(autor receptu)

    Ahoj Bibinko, ten chlap musí být pořádný chlapák,nesmí se kolena bát a nesmí být sám.Ale co toje 3 - 3,5 hoďky u trouby.
    V parlamentě,senátu a dnes už i dopravní podniky dělají od nevidím do nevidím.Samej chlap s gulema.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Holoubku, koleno je sanzační ať se peče s čímkoliv a tenhle tvůj recept je pěkný a bude určitě chutný:-p
    Mám ovšem obavu, že kdyby se to peklo déle, tak to ten chlap nedopeče, protože se v alkohole utopený skácí k zemi:-D:-)):-D
    Tady je bodík jasnej:yes:

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub(autor receptu)

    Jenda1 - samozřejmě,úpravy jsou povolené,já osobně dám přednost
    hruškovici Wiliams vozím si jize SRN,ale teď mám dobrý zdroj namor.slivovici,tak to zdravotně střídám.Léky už nazabíraly

    Maris - každý bůček je přeci zdravý např.se zelím vitamín C, se špenátem železo a tak bych mohl pokračovat.Chce to samozřejmě uvedenou prevenci před nebo po,jako v životě.
    Děkuji Vám za body.:-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Pane doktore, podle receptu ruším 20mg Tulip a táži se, zda místo slivovice můžu k léčbě cholesterolu použít hruškovici;-). Více mi chutná:-p:-p.
    Za vtipně prezentovanou klasiku posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Marybar Marybar

  • maris maris

    Pane doktore, krásný recept:-p, mohl byste nám ještě předepsat např. Zdravý bůček ? :-D:-D:-))
    Teď vážně - kolínko ukládám a Tobě posílám bodík;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub(autor receptu)

    Já Ti Jano děkuji, ale Tvoje Slezské koleno taky nemá chybu

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: babicovy dobroty pečené koleno babicovy dobroty recepty pecene koleno koleno babicovy dobroty recepty veprove koleno babicovy dobroty vepřové koleno vepřové koleno pro zdraví vepřové koleno na kysaném zelí babicovy dobroty koleno babicovy dobroty recepty-pecene koleno babicovy recepty pecene koleno babicovy dobroty-pečené koleno recepty pro zdraví pečené koleno babicovy dobroty pečené koleno na kysaném zelí pečené koleno pro zdraví babicovy dobroty pečené vepřové koleno babicovy vepřové koleno babicovy dobroty recepty grilované koleno recept na zdraví babicovy dobroty,pečené koleno

Zapomněl/a jsem heslo