Bramborová baba z domácí pekárny

tejaja Kuchařka:

Domácí pekárna 17 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 kg brambor
Nyní v akci
200 g hladké mouky
1 vejce
Nyní v akci
1 lžička soli
1 lžička feferonové pasty
2 stroužky česneku
1 cibule
1 lžice kmínu
1 lžička majoránky
1/2 sáčku prášku do pečiva
Obloha:
200 g uzené slaniny
500 g kysaného zelí
1/2 dcl oleje
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, česnek a cibuli rozmixujeme, nalijeme do pekárny, přidáme rozmíchané vejce a ostatní přísady. Pečeme na programu SPRINT. Po upečení vyklopíme a přeložíme do olejem vymazaného pekáče spodem nahoru.

  2. Nakrájíme nadrobno slaninu, obložíme jí vrch i okolí bramborové baby. Dáme do vyhřáté trouby na 20 minut zapéct (při 200°C).

  3. 5 minut před dopečením obložíme vyždímaným kysaným zelím a dopečeme. Babu nařežeme na plátky a podáváme se zelím nebo bez zelí s acidofilním mlékem nebo kefírem.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová baba z domácí pekárny

  • Michal Michal

    Ola:Dávaš tam hodně vody když je promíchané musí jen pružit a ne se lepit na prsty nesmí být moc řídké jinak vždy spadne.

    Odpovědět

  • ALENA ALENA

    Vanda:VANDO SEKANA V DOMACI PEKARNE NEMA CHYBU JE STAVNATA MY UZ JINAK NEPECEME DAM VSECHNY SUROVINY A TROSKU PRASKU DO PECIVA A PECU ASI TAK HODINU A CTVRT NEMA CHYBU DOBROU CHUT

    Odpovědět

  • Pikula Pikula

    Ahoj, spíš něco pro Olgu,
    mám ETA Siesta a nemůžu si ji vynachválit. "Sebral" jsem ji bábině, která ji přestala používat poté, co jí několikrát geclo(spadlo) těsto. Je jedno, jestli pečeš z krabiček, či směsných mouk, sušeného droždí, nebo rozmíchaného v mléce.
    Zjistili jsme, že to způsobuje rozdíl teplot. Když jsem ji jednou přinesl z komory do kuchyně (rozdíl cca 20°C) tak mi taky těsto geclo. Od té doby, co ji nechám cca hodinu se ohřát na pokojovou teplotu se mi to nestalo ani jednou.
    Třeba to jako tip pomůže.:-)
    PS: Já miluju chleba se zapečenými škvarky, k tomu už není třeba nic mazat :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Ola, príčin môže byť viac. V prvom rade, skontroluj hustotu cesta pri miesení, cesto nesmie byť riedke ako na koláč, musíš mať z neho guľu. Ďalšou príčinou môže byť droždie. Ja používam čerstvé droždie, na jeden chlieb dávam asi 15-16 g droždia, bez ohľadu na to, či používam ražnú, celozrnnú alebo grahamovú múku ( miešam vždy s pšeničnou ). Netreba dávať viac, cesto môže prekysnúť a potom spadne. Pekáreň môžeš otvárať kedykoľvek, ale len do posledného kysnutia. Na chlieb najčastejšie používam probram SPRINT, a háky vyberám pred pečením. Takže je to čas na displeji 1:20, je to po hladení, vyberiem háky a už sa pekáreň nesmie otvoriť. Inak hrozí spadnutie cesta, lebo sa podchladí.
    Rada by som podotkla, že kým som sa naučila upiecť poriadkny chlebík, s ktorým som bola spokojná a ktorý som už mala vychytaný, prešlo asi 3-4 mesiacov. Nie je chyba v pekárni, proste sa potrebuješ naučiť ako na to.
    Ak ti môžem doporučiť chlieb, skús upiecť podľa receptu, ktorý používam vždy, mení sa len múka, semienka a prípadné vložky ako pažitka, cibuľka, provensálske korenie, bazalka... ale tieto prísady už dávam iba niekedy, ak potrebujem špeciálny chlieb.
    Takže ten recept :
    http://www.toprecepty.cz/recept/5025-univerzalni-c...

    Odpovědět

  • Ola Ola

    Pekla sem bílý ,toustový i celozrnný i přímo s krabice.Zkoušela sem suché i čerstvé kvasnice a výsledek byl stejný.My jsme bez chleba a sousedovy slepice mají hody.:-S

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ola (neregistrovaný/á) podle mne bude něco špatně s pekárnou:-(. Dělá ti to u všeho?

    Odpovědět

  • Ola Ola

    Mám pekárnu Eta Siesta a zatím nejsem spokojená.Když dám všechny suroviny do pekárny těsto krásně nakyne ale jakmile dojde k hlazení tak těsto spadne a zdeformuje se celý bochník když se dopeče je z toho nedobrá sražená placka.Může mě někdo poradit co s tím?Děkuji:-((

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    amalinka11 , ja mám pekáreň ETA SIESTA a som s ňou veľmi spokojná. Nám vyhovuje, nie je drahá a pečie dobre. Ale každý má skúsenosti so svojou, takže asi názory budú rozdielne.:-K

    Odpovědět

  • amalinka11 amalinka11

    prosím jestli mi můžete napsat jaké máte zkušenosti s jednotlivými značkami pekáren vybírám která je nejlepší podle skušeností uživatelek nebo alepoň odkaz na nějakou diskuzi kde bych se to dozvěděla

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vando, můžeš.;-)

    Odpovědět

  • Vanda Vanda

    Dobrý den mohu upéct v domácí pekárně i sekanou?děkuji za odpověď:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Dievčatá, ďakujem:-/ Pozrela som ten uvedený web a konštatujem, že recept je odpísaný nie odtiaľ z topov, ale z iného webu, kde som ho pred časom vložila. Nechcem robiť reklamu iným webom na týchto stránkach, ale dovolím si pre porovnanie uviesť zdroj : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNPPEN...

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Terezko, taky si myslím, že Gábina to tak nemyslela. Nic si z toho nedělej, buď nad věcí, to jsou samé maličkosti. Když nejde o život, tak jde o ....;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Tejao, omlouvám se, že jsi to špatně pochopila :-8:-8 CHtěla jsem tě upozornit, že od tebe někdo kopíroval recept :-! Protože na těch stránkách je vložen nedávno a ty už jsi ho napsala dávno předtím.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Tejajo nesmutni,jistě se to vysvětlí:-),ale opravdu tě to vzalo,tak si to tak neber,vždyť víme že nemáš zapotřebí něco kopírovat,jsi šikovná a ostřílená kuchařinka:-D:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo