Řecké krevety saganaki
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají. Připravte si je jako předkrm nebo lehký, letní oběd.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 157 kJ / 1 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,44 g |
Tuky | 50,08 g |
Vláknina | 12,04 g |
Cholesterol | 835 mg |
Sodík | 5,11 g |
Sůl | 12,90 g |
Sacharidy | 61,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, může ji vynechat, ale v tavernách se podává s fetou.
Krevety můžeme použít čerstvé, u mražených ale odpadne to čistění.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2011 08:47
27. 7. 2011 09:23
27. 7. 2011 09:14
Dražica: krevety jsou čerstvé chlazené, tudíž mrtvé. To co vím je to, že se ještě za živa(stejně jako ryby) dávají k ledu, aby zůstaly čerstvé. neumím si představit zmítající se krevetu v ruce
27. 7. 2011 08:34
A myslím,že se nemusíš obávat,že se ti snad tato příhoda co píšeš nestane
27. 7. 2011 08:26
26. 2. 2011 22:01
26. 2. 2011 19:35
http://clupmi.blog.cz
23. 1. 2011 21:23
23. 1. 2011 19:41
23. 1. 2011 17:46
23. 1. 2011 17:16
23. 1. 2011 17:13
Tady mam moznost si je dat, a proto ti posilam bod ponevadz vim jak jsou vyborne a rovnou ukladam recept a udelam si doma
23. 1. 2011 16:49
Super fotopostup (hlavně to střívko, co musí pryč)
23. 1. 2011 16:45
23. 1. 2011 15:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 5 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 8 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 10 hodinami
Salát s pečeným květákem a granátovým jablkem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno 30. 4. 2024 16:58
Právě bylo uvařeno:
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 6 minutami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 3 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
Vanda_A uvařila před 3 hodinami
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Denny2111 uvařila před 4 hodinami
Hovězí guláš z kližky
Vivikina uvařila před 6 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 6 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Panova uvařila před 6 hodinami
Koka buchta
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Od podzimu do jara se v obchodech objevuje ředkev. Je to výborná i zdravá zelenina, ale ne každý ji zná a používá
Desatero rad na téma mořské plody: Jak je zpracovat, upravit, ochutit i čím je jíst
Další recepty
Tématické fráze: krevety recepty mražené krevety čištění krevet recepty na malé krevety krevety recept mražené krevety recept krevety čerstvé krevety recept na malé krevety malé krevety varime krevety recept krevety krevety mrazené recept na mražené krevety krevety čistění mražené krevety recepty malé krevety recept čerstvé krevety recept recepty krevety jednoduchý recept na krevety
Suroviny: krevety, protlak rajčatový, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, sýr feta, olej olivový, voda, petrželka
Řecké krevety saganaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G9k0
16 názorů