Měšce s vejci

marcik Kuchařka: marcik

Předkrmy 4 názory

Suroviny

8 plátků listového těsta
8 vařených vajec
300 g nesoleného tvarohu nebo ricotty
200 g strouhaného tvrdého sýra
3 jarní cibulky
200 g žampiony nakrájené
2-3 lžíce kopru jemně nasekaného
3-4 plátky sušená rajčata
sůl
pepř
8-10 lžic olivového oleje
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 lžících oleje si osmahneme cibulku s houbami do té doby, než se vypaří všechna voda. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si dáme do mísy tvaroh, sýr, kopr a vychladlé houby. Podle potřeby osolíme a opepříme.

  3. Jeden list potřeme trochu olejem a přeložíme v půlce.

  4. Doprostřed dáme 2 lžíce náplně a na to posadíme vařené vajíčko a vytvoříme měšec, aniž by nádivka mohla vytéct.

  5. Hotové měšce polijeme zbývajícím olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C zhruba na 45-50 minut.

Poznámka

Recept na těsto mám zde :http://www.toprecepty.cz/recept/18399-recke-testo-...

Halloumi - velice slaný, tvrdý, tučný sýr, původem z Kypru. Má poměrně ostrou chuť, způsobenou opravdu extrémní slaností.

Kefalotyri - Jedná se o tvrdý, slaný sýr, z ovčího nebo kozího mléka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Měšce s vejci

Tématické fráze: kefalotyri krustas těsto mesce v vejcem

Zapomněl/a jsem heslo