

Lívanečky z dýně
Suroviny asi pro 2 osoby
- 400 g dýně Hokkaido
- 100 g pohankové mouky hladké
- 160 ml libovolného rostlinného mléka
- 1 lžíce oleje
- pár kapek agávového sirupu, nebo medu
- špetka soli
- kokosový ,nebo slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy receptu
Dýni neloupeme, jenom pořádně omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Vložíme ji do zapékací misky a v troubě pečeme do změknutí.
Měkkou dýni rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladnout.
Pak přidáme mléko, sůl, sirup a postupně přidáváme mouku.
Těsto by mělo být husté jako na klasické lívance.
Podle toho buď přidáme mouku, nebo naopak zředíme mlékem.Na kokosovém nebo slunečnicovém oleji smažíme malé lívanečky.
Potřeme je dýňovou zavařeninou, zdobíme rostlinnou šlehačkou a ovocem.