Drůběží v peřině

Dadka0 Kuchařka:

Doba přípravy: 2,5 hod PT2H30M 3-4 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

3-4 kuřecí stehna
Peřina:
1 kuřecí játra
1 menší cibule
100 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
200 g ořezu z kuřete
2 housky namočené v mléku
1-2 stroužky česneku
staročeské koření
trochu grilovacího koření
libeček
petrželka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřeci stehna omyjeme a posypeme troškou papriky, soli a drceného kmínu.

  2. Kuřecí játra, uzené a ořez pomeleme, přidáme koření a rozmočené housky, na jemno nakrájenou cibuli, česnek, libeček a petrželku nasekanou na drobno. Okořeníme staročeským kořením a troškou grilovacího koření. Vše dobře promícháme, aby vznikla řidší směs.

  3. Pekáč vymažeme máslem a na něj rozprostřeme směs. Na směs položíme kuřecí stehna, trochu přimáčkneme, zalejeme asi 2 dl vody nebo vývaru a šup s tím do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přikryté asi 1 hodinu. Po hodině snížíme teplotu na 150 stupňů, odkryjeme a ještě asi půl hodiny dopékáme za stálého podlévání.

  4. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo bramborovou kaši, kompot nebo jakýkoliv salátek.

Poznámka

Tuhle peřinu používám i jako nádivku do drůbeže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Drůběží v peřině

  • Dadka0 Dadka0(autorka receptu)

    Jsem levák i nůž držím v levé ruce u příboru, chybička se vloudila :)
    :-p:-K

    Odpovědět

  • casino casino

    Obzvláště vypečené fotečky...:-)
    Snad jen maličkost k té poslední: domnívám se, že kompot se dává na opačnou stranu...
    No, pokud tedy strávník není levák, že :-);-):-K

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo