Námořnická omáčka

toprecepty.cz Kuchař:

Omáčky 2 názory

55

Suroviny

15 dkg žampiónů
60g hladké mouky
60 g másla nebo rostlinného tuku
80 g cibule
1 žloutek
kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampióny rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji horkou vodou nebo vývarem z masa či ryb, rozmícháme, osolíme a povaříme.

  2. Povařenou omáčku pak přecedíme. Do zbylého tuku či másla vložíme pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme.

  3. Podušené žampióny přidáme k povařené omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zlepšíme rozmíchaným syrovým žloutkem a již nevaříme.

Poznámka

Podáváme k rybě či vařenému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Námořnická omáčka

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové maso po námořnicku námořnicke maso námořnické špagety maso po námořnicku omáčka ke karbanátkům námořnická roštěná vepřové po namornicku špagety po námořnicku námořnická pomazánka námořnické žebírko námořnická omáčka na špagety recepty 190 recept na námořnickou omáčku symboly na receptu roštěná po námořnicku omačka bez masa hraskova omacka kuře po namornicku veprove nanornicke maso jednoduche recept maso po namornicku

Zapomněl/a jsem heslo