Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Námořnická omáčka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 453 kJ /
825 kcal
Bílkoviny16,32 g
Tuky57,22 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy56,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné žampióny rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji horkou vodou nebo vývarem z masa či ryb, rozmícháme, osolíme a povaříme. Krok 2: Povařenou omáčku pak přecedíme. Do zbylého tuku či másla vložíme pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme. Krok 3: Podušené žampióny přidáme k povařené omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zlepšíme rozmíchaným syrovým žloutkem a již nevaříme.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

Podáváme k rybě či vařenému masu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnická omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnická omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PZn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Je to bezva jednoduché a moc se mi to líbí, já ji jistě zkusím, ale nic cedit nebudu !!! + bodík.

je to mňamka:yes::-p

Tématické fráze:
vepřové maso po námořnicku, námořnicke maso, námořnické špagety, námořnická roštěná, maso po námořnicku, omáčka ke karbanátkům, námořnická pomazánka, vepřové po namornicku, špagety po námořnicku, námořnické žebírko, námořnická omáčka na špagety, recepty 190, recept na námořnickou omáčku, symboly na receptu, roštěná po námořnicku, recepty námořnicke maso, recept vepřové mso a žampiony, recept vepřové žebírko po námořnicku, j.h.q. omáčka k masu, tetování s omáčkou

Suroviny:
žampióny, mouka hladká, máslo, cibule, žloutek, kmín celý, sůl

Přidat fotografie receptu