Námořnická omáčka

Suroviny

15 dkg žampiónů
60g hladké mouky
60 g másla nebo rostlinného tuku
80 g cibule
1 žloutek
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampióny rozkrájíme, propláchneme vodou a necháme v cedníku okapat. Z tuku, sekané cibule a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji horkou vodou nebo vývarem z masa či ryb, rozmícháme, osolíme a povaříme.

  2. Povařenou omáčku pak přecedíme. Do zbylého tuku či másla vložíme pokrájené žampióny, osolíme, okmínujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme.

  3. Podušené žampióny přidáme k povařené omáčce, podle chuti přisolíme a ještě několik minut povaříme. Nakonec omáčku zlepšíme rozmíchaným syrovým žloutkem a již nevaříme.

Poznámka od kuchařky

Podáváme k rybě či vařenému masu.

Komentáře k receptu Námořnická omáčka

Tématické fráze: vepřové maso po námořnicku námořnicke maso námořnické špagety námořnická roštěná maso po námořnicku omáčka ke karbanátkům námořnická pomazánka vepřové po namornicku špagety po námořnicku námořnické žebírko námořnická omáčka na špagety recepty 190 recept na námořnickou omáčku symboly na receptu roštěná po námořnicku recepty námořnicke maso recept vepřové mso a žampiony recept vepřové žebírko po námořnicku j.h.q. omáčka k masu tetování s omáčkou