

Námořnické maso
Suroviny
- 1,3 kg brambor
- 0,5 kg vepřového masa
- 350 g cibule
- olej
- 1,5 lžíce polohrubé mouky
- červené víno
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, než pustí šťávu. Podlijeme troškou vína. Asi tak 1 dl. Povaříme, dolijeme vodou (3/4 l) a podle potřeby zaprášíme polohrubou moukou ( 1,5 lžíce ). Aby byla středně řídká a prolila se mezi brambory.
Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné, naskládáme do vymazaného pekáče. Jednu vrstvu naspod a po stranách, osolíme, opepříme.
Naskládáme vrstvu cibule (200 g), nakrájené na kolečka a zalijeme půlkou omáčky, ve které bude všechno maso.
Rozložíme ostatní brambory a zalijeme zbytkem omáčky.
Dáme do trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou, cca 1,5 hodiny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Námořnické maso
-
Jitkas:Já děkuji
-
Tak to tedy koukam, nejenom lepsi, primo krasne. Ted uz je mi vse jasne. Dekuji ti !!
-
Jitkas: Už je to lepší?
-
x.XXX.x: Jednou jsem dala vína hodně a nebylo to dobré,proto je ho tam málo.
-
Já zase znám pod pojmem "Námořnické maso" hovězí na červeném víně, vína se dává dost a dost dobře s k té chuti nedokáži představit brambory
-
Jana Remkova: Děkuji. No za vyzkoušení se nic nedá
-
No, nejsem si jistá, ale když námořnické, tak snad červené fazole? Mi se to docela líbí. Dala bych to půl napůl s masem. Půl kg masa, půl kg fazolí
-
Coleta:
-
Nikolek:
Kamča:
Omlouvám se velice, přehlédla jsem recepty -
Coleta: Pro někoho asi ano.
-
Coleta: Si se asi spletla, komentáře máš u jejího druhého receptu
-
Nikolek:Pak tedy nějak nechápu, nebyl to kometář vyloženě k receptu, ale pokud s tím nemá problém autorka, tak nechápu, proč mají problém ostatní, tedy zřejmě moderátorky? Napsala jsem svůj názor, a to je na serveru o vaření takový problém??
-
Coleta: Já nic nemazala.
-
Můžu se zeptat, proč se smazaly mé komentáře. Poku je smazala autorka receptu, tak ok, ale jinak nějak nechápu....
-
Dekuji: dobra, az uvaris, dej vedet!