Námořnické maso

Nikolek Kuchařka: Nikolek

Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

1,3 kg brambor
0,5 kg vepřového masa
350 g cibule
olej
1,5 lžíce polohrubé mouky
červené víno
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, než pustí šťávu. Podlijeme troškou vína. Asi tak 1 dl. Povaříme, dolijeme vodou (3/4 l) a podle potřeby zaprášíme polohrubou moukou ( 1,5 lžíce ). Aby byla středně řídká a prolila se mezi brambory.

  2. Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné, naskládáme do vymazaného pekáče. Jednu vrstvu naspod a po stranách, osolíme, opepříme.

  3. Naskládáme vrstvu cibule (200 g), nakrájené na kolečka a zalijeme půlkou omáčky, ve které bude všechno maso.

  4. Rozložíme ostatní brambory a zalijeme zbytkem omáčky.

  5. Dáme do trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou, cca 1,5 hodiny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Námořnické maso

  • Nikolek Nikolek(autor receptu)

    Jitkas:Já děkuji :-8

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Tak to tedy koukam, nejenom lepsi, primo krasne. Ted uz je mi vse jasne. Dekuji ti !!

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autor receptu)

    Jitkas: Už je to lepší? :-)

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autor receptu)

    x.XXX.x: Jednou jsem dala vína hodně a nebylo to dobré,proto je ho tam málo. :-)

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Já zase znám pod pojmem "Námořnické maso" hovězí na červeném víně, vína se dává dost a dost dobře s k té chuti nedokáži představit brambory :-O

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autor receptu)

    Jana Remkova: Děkuji. No za vyzkoušení se nic nedá :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, nejsem si jistá, ale když námořnické, tak snad červené fazole? Mi se to docela líbí. Dala bych to půl napůl s masem. Půl kg masa, půl kg fazolí;-)

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autor receptu)

    :-):yes:Coleta:

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Nikolek:

    Kamča:

    Omlouvám se velice, přehlédla jsem recepty :-):-8

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autor receptu)

    Coleta: Pro někoho asi ano. :-))

    Odpovědět

  • Kamča Kamča(neregistrovaná)

    Coleta: Si se asi spletla, komentáře máš u jejího druhého receptu:-8:-K

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Nikolek:Pak tedy nějak nechápu, nebyl to kometář vyloženě k receptu, ale pokud s tím nemá problém autorka, tak nechápu, proč mají problém ostatní, tedy zřejmě moderátorky? Napsala jsem svůj názor, a to je na serveru o vaření takový problém??;-)

    Odpovědět

  • Nikolek Nikolek(autor receptu)

    Coleta: Já nic nemazala.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Můžu se zeptat, proč se smazaly mé komentáře. Poku je smazala autorka receptu, tak ok, ale jinak nějak nechápu....

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Dekuji: dobra, az uvaris, dej vedet!

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: namornicke hovezi maso vepřové námořnické maso námořnické vepřové maso hovězí námořnické maso námořnické maso-recept námořnické brambory námořnické nudličky namořnicke maso těstoviny namornickemaso námořnické hovězí námořnické fazole námořnické jídlo námořické maso námořnické námořnické recepty námořnické mas námořnocké maso hovezi maso namornicke námořnické maso s těstovinami námořnické maso na víně