Francouské rohlíky-croissant

faraonka Kuchařka: faraonka

20 porcí Domácí pekárna 10 názorů

Suroviny

1 vejce
225 ml vody nebo mléka
60 g másla
1 kávová lžička soli
2 PL cukru
400 g hladké mouky
1/4 balíčku sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Program - příprava těsta. Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny.

  2. Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným máslem a třikrát přeložte jako dopis, to opakujte třikkrát. Pak ho vložte do mikro sáčku a dejte na hod. nebo na noc do lednice. Potom vyválejte těsto a vykrojte asi 9 čtverců a potom je rozkrojte na půl.

  3. A teď moje zkušenost: místo suchého jsem použila 1/3 balení čerstvého droždí.

  4. Před pečením jsem každý trojúhelníček potřela máslem. Plech nemusíte ničím mazat. Je lepší nechat těsto v lednici přes noc.

  5. Péct v el. troubě na 200-220°C dorůžova.

  6. Jednu polovinu jsem pocukrovala a druhou ne, ale jsou lepší nepocukrované. Zdroj-Návod k obsluze dom. pekárny ETA Siesta 0149.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Francouské rohlíky-croissant

  • lina lina(neregistrovaná)

    sona.si:A nemají se náhodou ty trojuhelníčky zatočit jako rohlíčky?;-)

  • sona.si sona.si

    Tak croissanty to opravdu nejsou ;-), ale dobrý to být může, asi jako české kynuté buchty. :yes:

  • Evík Evík(neregistrovaný)

    Moc dobré, chutnalo všem, kdo ochutnal, odnesl si recept, děláme croissanty teď všichni. Je to dobrý recept, co jsem kde četla, tak to bylo zbytečně složité, toto je O.K.Mńam:-D

  • Reny2 Reny2

    jak rika i Jana... hmmm,to vypada nadejne...jen pod pojmem croisanty se mi vybavi jiny tvar,spise rohlik jako z listkoveho testa...syn je ma rad a kupovane vyjdou u nas dost draho...v kazdem pripade ukladam a vyzkousim,zamotat je taky muzu,nebo zkusim upect trojhranky a zkusim naplnit(vanilkovy krem,nutella,sunka,syr,ap)...podle toho jak to dopadne,tak pridam fotky;-)

  • cardanka cardanka

    Faraonka:-Kty se Ti povedly:yes::-p a 6.tý bodík Ti přinesly;-)

  • lemarti lemarti

    Zajímavé:-Onevím co mám vyzkoušet dřív-to se nedá absolutně stíhat:-!:-!:-!+5:yes:

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, to vůbec nevypadá špatně:-p:yes::yes:

  • faraonka faraonka(autorka receptu)

    Dala jsem mléko zdálo se mi lepší.není to taková máslová bomba ani nejsou príliš sladké.

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Super, ale trochu máslová bomba:)

  • Irrena Irrena

    Croissanty miluji, ale chci se zeptat co je lepší voda nebo mléko, jaké máš zkušenosti:-?:-?Dávám bodík:yes::yes:

Tématické fráze: croissant recept croissant recept croissant domácí croissant recept na croissant crossiant těsto na croissant croisant máslový croissant recept croisanty croissant domácí pekárna recepty croissant croissant recepty francouské rohlíčky těsto na croisant francouské recepty máslovy croisant croisant recept croisanty recept croissant z domácí pekárny

Zapomněl/a jsem heslo