Drůbeží játra po madridsku

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 20-30 min 11 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 20-30 min 11 názorů

Suroviny asi 3 porce

500 g drůbežích jater
plechovka nakrájených žampiónů (cca 200 g)
1 cibule
1,5 dcl bílého vína
2 dcl vývaru
sůl
pepř
sušené chilli papričky mleté - podle chuti
2 lžíce strouhanky
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Játra si odblaníme a zprudka opečeme na oleji, aby se zatáhla a pustila štávu.

  2. Přidáme žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli ještě restujeme.

  3. Zalijeme vínem, provaříme a přilijeme vývar. Asi 10 min. vše dohromady zredukujeme.

  4. Pak přidáme 2 lžíce strouhanky a provaříme.
    Podáváme s rýží, bramborem, opekačkami-podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-tohle vaří můj zeť v ostravské restauraci Harenda-(Hornické muzeum) Je to zase trochu změna.

Komentáře k receptu Drůbeží játra po madridsku

Tématické fráze: drůbeží játra po tyrolsku kuřecí játra po madridsku drůbeží játra recepty drubezi jatra recepty na drubezi jatra. drubeži játra recept drůbeží játra na žampionech recepty z drubežích jater recepty na drůbeží játru top recepty drůbeží játra recept na kuřecí játra po madridsku drubeží jatýrka po mislivecku drůbeží játra přírodní maso po madridsku pečená drubeží játra drubezi jatra se zampiony drůbeží játra po uhersku kuřecí játra po madridsku jana remková přírodní játra se žampiony mletá drůbeží játra