

Drůbeží játra po madridsku
Suroviny asi 3 porce
- 500 g drůbežích jater
- plechovka nakrájených žampiónů (cca 200 g)
- 1 cibule
- 1,5 dcl bílého vína
- 2 dcl vývaru
- sůl
- pepř
- sušené chilli papričky mleté - podle chuti
- 2 lžíce strouhanky
- olej podle potřeby
Postup přípravy receptu
Játra si odblaníme a zprudka opečeme na oleji, aby se zatáhla a pustila štávu.
Přidáme žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli ještě restujeme.
Zalijeme vínem, provaříme a přilijeme vývar. Asi 10 min. vše dohromady zredukujeme.
Pak přidáme 2 lžíce strouhanky a provaříme.
Podáváme s rýží, bramborem, opekačkami-podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-tohle vaří můj zeť v ostravské restauraci Harenda-(Hornické muzeum) Je to zase trochu změna.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drůbeží játra po madridsku
-
Aťka:
-
Výborné!
-
Jani super.
Je tam vše, co máme rádi.
Ukládám a zařazuji do jídelníčku na příští týden
-
No, to je super, namka, namka, jejda, a krasne udelane, tak to si ukladam, dekuji, no musim udelat, jsi sikulka a
davam bodiky Ivka
-
Díky
, je to fakt rychlovka a chutnala
-
Dobrá rychlovka
+
-
Jani
, drůbeží máme taky rádi
+
-
Dobrý,Janko,dobrý
-
drubeží jatýrka já rááád, túze ráád a tyhle fofr,ty budou mňam
-
dělám bez vínka, zkusím ale s vínkem.
Pokud ho dřív nevypiju.
-
Při nedostátku času to bude rychlé a dobré jídlo.Játru mám ráda!