Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 70 minut 4 porce Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

500 g pěkného libového vepřového masa
100 g anglické slaniny
kus pórku
100 g salámu Fuet(nebo podobný)
1 čerstvá paprika
2 menší cibule
instantní jíška(asi tak 2 lžíce)
Na šťávu:
2 lžíce sójové omáčky
100 ml slunečnicového oleje
1 lžička zázvoru
1 lžička oregána
1 lžička rozmarýnu
1 lžičku provensálských bylinek(dost soli maso nesolíme)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na menší čtverečky, mírně je naklepeme a naložíme do šťávy-do oleje přimícháme veškeré koření, sůl a promícháme. Maso necháme alespoň 1 hodinu ve šťávě, jen občas maso promícháme.

  2. Mezitím si nakrájíme ingredience na jehlu, cibuli+pórek+salám na kolečka, papriku s anglickou slaninou na menší kousky a pak i s odpočinutým masem všechno střídavě napícháme na jehlu (4 jehly).

  3. Do pekáčku nalijeme tak polovinu šťávy co nám zbyla, na ní naskládáme jehly a dáme péct na méně a déle, aby maso bylo pěkně měkké.

  4. Za dobu pečení jehly párkrát otočíme a ke konci pečení si do zbylé šťávy nalijeme 2 dcl teplé vody, přidáme instantní jíšku, mícháme jí, až se nám rozpustí, zalijeme ní jehly v pekáčku a chvíli ještě pečeme.

Poznámka

Moje improvizace, která se vskutku co do chuti podařila velmi!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 419 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: marinovací jehla kovová maso se štávou masová jehla zbylé pečené maso pečené maso marinovací jehla recepty marinovací jehla masove jehly pecene veprove maso se stavou štáva z pečeného masa salám fuet marinovací jehla recept recepty na jehle masové jehle jehla maso na jehlach co je salám fuet delikatesní špízy vepřové maso na jehle recepty marinovací jehly

Zapomněl/a jsem heslo