

Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - (i dietní verze)
Suroviny dle počtu strávníků
- Filety lososa (na 1 straně s kůží) dle počtu strávníků (já měla 2 o celkové váze 0,5 kg)
- šťáva z 1 citronu
- špetka rozmarýnu
- 1 vrchovatá kávová lžička citronového pepře
- sůl (opatrně!)
- slabý plátek pomazánkového másla (paprikové)
- kousek DelaCreme se sýrem (pomazánkový tuk s přídavkem sýra – v Albertu)
- olej na smažení
- brambory
- rajčata
- zelená paprika
- bylinky na oblohu
Postup přípravy receptu
V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe.
Na rozpáleném oleji opečeme rybu nejprve na straně bez kůže asi 4-5 minut (dle výšky masa). Při otočení na druhou stranu a opečení asi 4 minut na něj položíme plátky bylinkového másla a Dela Cremu, vypneme sporák a necháme roztéci.
Podáváme s opečenými brambory a také pokapeme máslem sýrovým tukem. Obložíme zeleninou, bylinkami (já použila libeček, bazalku).
V odlehčenější dietní verzi vynecháme pomazánkové máslo a tuk DelaCreme a jako přílohu zvolíme vařené a šťouchané brambory.
Poznámka od kuchařky
Vím, že je tu hodně receptů - v podstatě jsem využila recepty, které jsem přidala jako podobné - od Papričky a Kroupovky ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - (i dietní verze)
-
Spagi
, dnes jsem (po návštěvě Makra) konečně realizovala a bylo to bombastické.Dceři moc chutnal nádech sýra a já jsem byla nadšená, že mi spapkala skoro půl kila ryby (pravda, bylo to bez přílohy)
.+17
-
jj souhlas v jednoduchosti je krása ;) vypadá to výborně .Ještě mám kus lososa v ledničce , tak du na to ;)
-
Tak krásný recept, taková dobrota a ono mi to unikne...
To DelaCreme neznám, takže díky za nápad, už si znamenám...
+ -
Krása, v jednoduchosti je síla, kvalitní ryba si žádá jednoduchou úpravu
-
-
OCH
+12
-
Mam rada jednoduche a chutne recepty
. +11
-
To bude dobrota!
Poslední dobou jsem nějak dobře nalazená na ryby,chutnají mi víc jak maso
-
slintám... a cestou z práce se stavuju v podnikové prodejně Varmuža, má tam mraženého lososa za 78 kaček kilo... Filety z něj udělám za minutu...
-
Špagi,znáš moji adresu?Když to pošleš expes,tak mi porce dojde ještě dneska,néé?
-
Díky za chválu - ujišťuju vás, že to prostě nemělo chybu. Muž spapal nejen tu dietní verzi - byla pro něj, ale sebral mi do práce i tuto variantu z ledničky a já jdu dělat něco k obědu pro sebe
Dana61 (neregistrovaný/á) - já využila nabídky z Alverta - docházela doba použití u lososa a půl kila bylo za 50,- no neber to -
spagetko - úžasné a určitě velmi chutné
Jen, kde vzít na lososa, no možná zjistím, kdy táhnou a půjdu ulovit
-
Dnes měla máma k obědu, lososa, ale bez kůže, jen posypaný bylinkami, ale musí být trošinku obalený v hl.mouce a pak udělaný na suché pánvičce,rajčatový salát-nasekáno, a to víno
máma nebere, tak jsem si ho šoupla já
Tento recept mohu vyzkoušet jen pro nás "dospělé"
Bodíka posílám, protože mám ještě několik porcí lososa v mrazáku (dárek od syna)
-
moc pěkně udělaná rybička
+
-
Špagetko, móóóc pěkný recept i fotka. Jak jinak, než dát 2.bod