Omáčka ze sušených hříbků
Houbové omáčky nám do kuchyně přináší nádhernou vůni lesa. Do omáček se hodí lesní i kupované houby. Použít můžeme nejen sušené, ale i čerstvé, naložené či zamražené houby.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 197 kJ / 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,37 g |
Tuky | 42,47 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 123 mg |
Sodík | 89 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby namočíme do studené vody přes noc, nebo alespoň na 2 hodiny.
Krok 2: Další den je dáme vařit, dolijeme vývar nebo vodu a přivedeme k varu.
Krok 3: Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit.
Krok 4: Mezitím si připravíme zásmažku z másla a mouky. Hned jak máme zásmažku udělanou, zahustíme houby a pomalinku provařujeme. Ke konci varu zjemníme smetanou a popřípadě můžeme ještě dosolit podle chuti.
Krok 5: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 27. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Moje poznámka
Omáčka ze sušených hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE3L
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 41 minutami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 47 minutami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 2 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 3 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 4 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 5 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 5 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 6 hodinami
Tématické fráze:
houbova omacka ze susenych hub,
omáčka z hříbků,
jak použít sušené houby,
susene houby do omacky,
susene houby omacka,
recepty ze sušených hub,
sušené houby recepty,
použití sušených hub,
jak upravit sušené houby,
jak vařit sušené houby,
hřibová omáčka recept se smetanou,
jak vařit ze sušených hub,
omáčka sušené houby,
omačka s hříbků,
vaječina s hřibama,
susene houby pouziti,
sušené hřiby-recepty,
hřibova omačka,
hřibová vaječina,
sušené houby
Suroviny:
houby sušené,
smetana 12%,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín drcený,
vývar masový
Komentáře (16)
Mám na to vajíčko na koření,to jen pak vytáhnu a koření vyhodím
To je dobrá rada,to stím kořením,naštětí vajíčko mám :)
Jinak Severi, já už jinak celé koření nevařím, vkládám do nerez vajíčka na čaj ať třeba do polévek, omáček atd. vyndám jen vajíčko a je to. I takhle táhnu vývar třeba hovězí.
U nás letí spíš nakyslé omáčky, takže kápnu i ocet a citron
To je velmi praktická věc do každé kuchyně