Letní ovocná roláda
Nadýchaná roláda s vanilkovým krémem a šťavnatým ovocem nadchne nejednoho milovníka sladkého. Perfektně vyvážená chuť korpusu, krému a ovoce dává vzniknout výborné roládě, která povznese i obyčejný den na slavnostní událost.
Suroviny pro 1 kus
plech o rozměrech 30 × 40 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 129 kJ / 1 704 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 49,15 g | 
| Tuky | 93,80 g | 
| Vláknina | 1,50 g | 
| Cholesterol | 1,30 g | 
| Sodík | 498 mg | 
| Sůl | 1,05 g | 
| Sacharidy | 165,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do pěny.
	Krok 2: Postupně zašleháme olej a vmícháme hladkou mouku.
	Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
	Krok 4: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C po dobu asi 8-10 minut.
	Krok 5: Upečený korpus necháme vychladnout a připravíme vanilkový krém (viz. poznámka).
	Krok 6: Připravený vanilkový krém namažeme na vychladlý korpus. Nakonec roládu posypeme předem připraveným nakrájeným ovocem a zavineme.
Zveřejněno 16. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Letní ovocná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwl8
Moje poznámka
					
				
Letní ovocná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zwl8
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							ovocná roláda, 
						
						
							ovocná roláda, 
						
						
							recepty dobrá ovocná roláda, 
						
						
							ovocné rolády, 
						
						
							ovocné rolády recept, 
						
						
							roláda ovocná, 
						
						
							roláda s ovocem, 
						
						
							letní recepty, 
						
						
							ovocná roláda recept, 
						
						
							ovocná nápln do rolády, 
						
						
							recept na ovocnou roládu, 
						
						
							letní roláda s ovocem, 
						
						
							jak se dělá těsto na pizzu?, 
						
						
							vanilkový krém do rolády, 
						
						
							roláda recept, 
						
						
							ovoná roláda, 
						
						
							rolády s ovocem, 
						
						
							recept ovocná roláda, 
						
						
							rolády ovocne, 
						
						
							letní piškotová roláda
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej, 
						
						
							krém vanilkový, 
						
						
							ovoce
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (17)
Pavli,jestli se mohu přimluvit
uvařila jsem pudink, ten jsem nechala vychladnout na pokojovou teplotu, ve misce jsem si rozšlehala máslo (musí mít stejnou teplotu jak ten pudink) a pak jsem lžicí přidávala do rozšlehaného másla pudink a dala jsem tam ještě trochu rumu.
.