Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 5 032 kJ / 1 203 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,15 g |
Tuky | 72,35 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 143 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,65 g |
Sacharidy | 109,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Něco o samotné rybě:
TILAPIE NILSKÁ
Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.
Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.
Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 7. 2022 15:50
8. 8. 2013 19:28
8. 8. 2013 18:15
Výhoda, kterou nevyužije většina lidí - naše kočky přes tu "čepici" tolik necítily rybu, takže jsme se najedli v klidu
14. 10. 2012 14:54
14. 10. 2012 12:27
17. 6. 2011 12:53
17. 6. 2011 12:29
20. 5. 2011 13:28
20. 5. 2011 13:18
19. 5. 2011 13:13
19. 5. 2011 13:09
19. 5. 2011 13:08
19. 5. 2011 12:59
19. 5. 2011 12:42
19. 5. 2011 11:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 17 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 19 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Valis uvařila před 2 minutami
Španělské ptáčky z vepřového
TerezaD uvařila před 29 minutami
Makovo-kokosove rezy s kakaovo-rumovou polevou
Sibyla uvařila před 33 minutami
Kuřecí nudličky na kari
andrejkowa.nela uvařila před 42 minutami
Pudink s piškůtky
Merylas uvařila před 1 hodinou
Kinder Paradiso
Babu1 uvařil před 1 hodinou
Bezkonkurenční králík
Michak uvařila před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 1 hodinou
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte pět tipů pro ještě lepší sladké pečení. Poradíme začátečníkům, jak snadno vykouzlit výborné moučníky
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Další recepty
Tématické fráze: tilapie pilatie recept na tilapie filet tilapie na másle tilapie recepty filet z tilapie recepty tilapie recept tilapie foto tilapie cena tilatie ryba pilatie chov tilápie tilápie ryba recepty filety z tilápie recept tilapie chov filet z tilapie recept recepty z tilapie tylápie nilská pilatie ryba ryba tilapie
Suroviny: tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo
Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nYMp
41 názorů