Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

18. 5. 2011 14:00

Suroviny

Porce: 2-3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 032 kJ / 1 203 kcal
Bílkoviny25,15 g
Tuky72,35 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 143 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,65 g
Sacharidy109,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Něco o samotné rybě:

TILAPIE NILSKÁ

Okounovec nilský se vyskytuje, ještě s několika dalšími druhy ryb početného rodu Oreochromis, v teplejších, níže položených oblastech Afriky. Chov této ryby je znám již od starověku. Dva druhy tilapií – tilapie mosambická (Oreochromis mossambicus) a tilapie nilská (Oreochromis niloticus), byly jako konzumní ryby vysazeny ve víc jak 80 zemích světa a jejich světová produkce jde řádově do statisíců tun ročně.

Ryby patří mezi tlamovce, tzn. odchovává svá ranná stadia v tlamě jikerňačky. Ve své domovině dorůstá hmotnosti až několika kilogramů. Ve farmových chovech je běžná hmotnost mezi 0,5-1kg. Ryba je chovaná vzhledem ke svému chutnému masu s vysokým podílem tuku.

Tento recept není přímo k přípravě Tilapie. Opsala jsem si jej dnes ráno v Albertu ze sáčku filetů..:-)) ohnutá nad mrazákem s rybami.:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

18. 5. 2011 16:19

Tilapie i recept vypadají sympaticky :-p:yes:

maris maris

18. 5. 2011 15:52

:-p:-):yes:

Masula Masula

18. 5. 2011 15:42

Jani,dnes ráno jsem se ptala děvčat jestli s ní někdo nemá zkušenost a ejhle,ty už jí máš udělanou,tak určitě jí koupím a vyzkouším:yes::-)):-K

spagetka spagetka

18. 5. 2011 15:32

Mrknu po ní. Jen nechápu, Jani, proč jsi opisovala návod ohnutá nad mrazákem, když jsi ty filety kupovala domů? :-O;-):-D,ale rozhodně věřím, bude dobrá, takže zítra vlítnu do Alberta :-p:yes:
Jo prosímtě, jaká je přibližně cena? Dík

ivulinka ivulinka

18. 5. 2011 15:21

No proč ne rybku africkou...:yes:

senky senky

18. 5. 2011 15:17

Taky mám na ni zálusk;-),byla jsem zvědavá,kdo vyzkouší první:-p:-D:-D
A fotečka je tak lákavá,že se po ní večer poohlídnu a zítra vyzkouším:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 5. 2011 15:12

lemarti: mi taky ne!! Ale je moc dobrá, jemná, nenašla jsem kosti.

lemarti

18. 5. 2011 15:11

Jani to je krása:-Ojen ta rybka mi nic neříká:-8+:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 5. 2011 14:17

Petra Ku.:Já ji dělala poprvé v životě, mají na ni akci v Hypernově, jinak jsem ji snad ani neviděla u nás. Musím sama sebe pochálit:-D a tu rybu také. Je skvělá!;-)

Pejli Pejli

18. 5. 2011 14:10

Velice lákávé, rybu bych měla častěji zařadit do našeho jídelníčku :-p, palec hore :yes: Jani +

Petra Ku. Petra Ku.

18. 5. 2011 14:03

Jani, to se mi moc líbí :-) Tilápii jsem si v poslední době hodně oblíbila, zvláště po tom, co jsem narazila na pangase nevábného vzhledu a chuti :-( Tohle prubneme, díky za inspiraci! ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tilapie pilatie recept na tilapie filet tilapie na másle tilapie recepty filet z tilapie recepty tilapie recept tilapie foto tilapie cena tilatie ryba pilatie chov tilápie tilápie ryba recepty filety z tilápie recept tilapie chov filet z tilapie recept recepty z tilapie tylápie nilská pilatie ryba ryba tilapie

Suroviny: tilapie, šťáva citronová, mouka hladká, máslo, mléko, hořčice, ořech muškátový, nať petrželová, sůl, pepř, máslo

TopRecepty.cz

Tilapie nilská pod hořčičnou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYMp