Dietní skorosmažený sýr

Svetlana Kuchařka:

Doba přípravy: 20 PT0H20M 4 porce Dietní recepty , Ostatní 21 názorů

...misky vymažeme vysypeme...
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

20 dkg tvrdého sýru
4 vajíčka
strouhanka
ev. uzenina
jakýkoliv sýr "doprostřed"
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr nastrouháme do misky, smícháme s vajíčkem na hustější těstíčko, můžeme ochutit bylinkami, případně nasekanou uzeninou.

  2. Do vymazaného a strouhankou vysypaného hrnku dáme půlku směsi, na to čtvrtku hermelínu, kousek nivy, nebo tvarůžek a navrch zbytek sýru s vajíčkem.

  3. Buď dáme hrnky do pekáčku s vodou a pečeme cca 20-25 minut, nebo dáme na tři minutky do mikrovlnky.

  4. Po zatažení sýru (cca 2-3 minutky) vyklopíme, podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka

Dietní je to v tom, že to připomíná smažený sýr, ale bez tuku. Jo a fotku samozřejmě zase nemám...:-(((...ale slibuji, že "to" udělám, nafotím a vložím...:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dietní skorosmažený sýr

  • omnihash omnihash(neregistrovaný)

    Niva nastavovaná trojobalem...to je opravdu etalon všech dietních jídel.

    Odpovědět

  • oli oli(neregistrovaný)

    dneska se na tu dobrůtku chystám ;-) díky za tip a určitě napíšu, jak nám to chutnalo

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Jani, to jsem moc ráda, že chutnalo...:-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Takže jsem si to v rámci diety vyzkoušela, jednou z týden můžu vajíčko, :-)), přidala jsem pár nudliček kuřecího, osmahnutého masa a musím říct, že je to super. Použila jsem 30% sýr, dělala jsem v mikru. Dávám plus a přidala jsem pár fotek;-):yes:

    Odpovědět

  • korcka korcka

    ty plastový vajíčka do MV mám taky, prodávají to občas na trzích...;-) Jen mě trošku děsí to...PEČE SE TO...si představuju co by ten plast v normální troubě asi udělal:-O:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    :-O:-O Já teda taky ne, no, super, ne?:-?

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O :-O :-O to jsem nikdy neviděla.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Přidávám fotku misek na vaření vajec, které se na tento recept používají. Nemusí se vymazávat, jen je trochu vytřu olejem, rozklepnu do něj vejce a hromádka se pak dobře vyklopí. Peče se to asi 40-50 sec. Pak se to nechá asi minutu v mikrovnce stát a servíruje.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Jani, původně jsem to dělala taky v klasickém čtvrtlitráku, ale nějak mi vadilo, že nebylo vidět "dovnitř". Tak jsem kdysi vyzkoušela obyčejné kompotové misky (nejsou to ani ty z varné skla) a ono to šlo. Ta už jsem u toho zůstala.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Krása :-O To je nápad, z misky to půjde lépe.:yes: To moje vypadalo bohužel jako již jednou předkousané.;-( Příště se mi to snad povede. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Světlano, to vypadá skvěle!!! Já myslela, že se to vaří v hrnku, z té misky to jde asi lépe vyklopit, že?:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    ...tak už jsem přidala i fotky...:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Źížalko, máš pravdu, našla jsem původní recept a tam je vyloženě uozornění, že v mikrovlnce ae to po dokončení má ještě tak 2 minuty nechat.Já každé jídlo nechávám po uplynutí doby v mikrovlnce ještě tak minutku dvě, aby "došlo" - je možné, že to je ono;-)

    Odpovědět

  • Sindy Sindy

    Už jsem o tom také slyšela, dělala to moje kamarádka.Neříkala že by měla s vyklopením problém. To asi udělá ta strouhanka, že se to odloupne. ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Papriko, se svou šikovností bych asi dopadla stejně, nic si z toho nedělej, hlavně, že se to dalo sníst :-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo