Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ajvar

Není nad to, udělat si pořádnou zásobu dobrého Ajvaru na zimu. Ať už máte kapie a rajčata ze zahrady nebo z obchodu, stojí to za tu námahu. Ajvar se skvěle chodí jen tak, jako pomazánka nebo jako základ do omáčky.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 390 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 360 min Bez doby zavařování

390 min (30 min příprava + 360 min tepelná úprava, Bez doby zavařování)

27. 5. 2011 13:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie31 416 kJ / 7 509 kcal
Bílkoviny109,80 g
Tuky401,57 g
Vláknina155,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18,53 g
Sůl45,00 g
Sacharidy790,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Autorka: Airan na receptech.cz

Vyzkoušeno mnohokrát, je výborný

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

18. 9. 2011 21:16

vybusna: airan není samozřejmě pravé jméno, ale paní, která na receptech.cz měla úžasné recepty z balkánské kuchyně, měla nick Airan;-)

vybusna vybusna

18. 9. 2011 21:09

boze airan nie je arian???

jahoda jahoda

18. 9. 2011 21:08

zizala: jasně, ale nebýt Tebe, nevím o tomto receptu.
Airan děkuji samozřejmě taktéž, pokud zavítá na Topky, třeba bude mít radost...;-)

zizala zizala

18. 9. 2011 21:02

Děkuju za krásnou fotku, já se teprve rozhlížím po vhodných kapiích, dnes v Tescu byly sice levné, ale scvrklé.

Dík za recept patří hlavně Airan, já ho jen převzala:-8.

jahoda jahoda

18. 9. 2011 20:58

zizala: Jak jsem slíbila u Ljutenice:-p, tak jsem realizovala i tento recept, aby nebyl bez fotky, protože si ji Ajvar rozhodně zaslouží.
Přípravu jsem mírně změnila - trochu jsem nejdříve čerpala z netu a také jsem chtěla mít jinou pastu, než je paprikovo-rajčatová Ljutenice.
Lilky s paprikami jsem pekla v troubě, papriky sloupla, lilek také a použila jsem jen dužinu. Protože ajvar je údajně především pasta papriková, tak jsem rajčata vypustila, ale dala více lilku, tím je pasta i hustší. Dokonce jsem četla, že přidáním více lilku zůstane ajvar stále krásně oranžový až červený.
Vařila jsem jen 2 hodiny, nakonec jsem trochu směs projela mixerem (ale ne vše, jen 2x,3x, aby tam zůstaly i kousky papriky).
Trochu směsi jsem nechala vychládnout a vyzkoušela na topinkách a i to je výborné.:-*
Díky za recept a budu dělat již pravidelně;-):-K:yes:5

Jana Pá

27. 5. 2011 17:43

:yes::-p

Eliza Eliza

27. 5. 2011 16:45

Děkuju za recept:-), já to furt kupuju...:-//:-8:yes:

ivulinka ivulinka

27. 5. 2011 16:43

Dělávám něco podobného, jen nedávám lilek a je to výborné a univerzální jako třeba pod maso, na topinky, ke hranolkům a kdysi jsem si to mazala i na chleba s máslem. Bodík letí:yes:

mysulka mysulka

27. 5. 2011 16:09

:yes:super, určitě zkusím udělat, mám ho moc ráda:-K

zizala zizala

27. 5. 2011 13:50

1974andrea: To i já ;-):-p

1974andrea 1974andrea

27. 5. 2011 13:39

Díky za ty ljutěnice a ajvar,jsem taktzv.ujetá na takovéhle zeleninové věci:-)):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: ajvar ajvar recept recept na ajvar recept na pravý ajvar domací ajvar recept ajvar ajvar recepty domácí ajvar recept co je ajvar aivar co je to ajvar recepty ajvar recepty na ajvar jak vyrobit ajvar recept na domácí ajvar jak se dělá ajvar zeleninový ajvar aivar recept ayvar ajvar v receptech

Suroviny: kapie červená, rajče, lilek, feferonka, olej slunečnicový, cukr, ocet vinný, sůl, česnek

TopRecepty.cz

Ajvar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnjr