Ajvar
Není nad to, udělat si pořádnou zásobu dobrého Ajvaru na zimu. Ať už máte kapie a rajčata ze zahrady nebo z obchodu, stojí to za tu námahu. Ajvar se skvěle chodí jen tak, jako pomazánka nebo jako základ do omáčky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 31 416 kJ / 7 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,80 g |
Tuky | 401,57 g |
Vláknina | 155,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,53 g |
Sůl | 45,00 g |
Sacharidy | 790,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Autorka: Airan na receptech.cz
Vyzkoušeno mnohokrát, je výborný
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2011 21:16
18. 9. 2011 21:09
18. 9. 2011 21:08
Airan děkuji samozřejmě taktéž, pokud zavítá na Topky, třeba bude mít radost...
18. 9. 2011 21:02
Dík za recept patří hlavně Airan, já ho jen převzala.
18. 9. 2011 20:58
Přípravu jsem mírně změnila - trochu jsem nejdříve čerpala z netu a také jsem chtěla mít jinou pastu, než je paprikovo-rajčatová Ljutenice.
Lilky s paprikami jsem pekla v troubě, papriky sloupla, lilek také a použila jsem jen dužinu. Protože ajvar je údajně především pasta papriková, tak jsem rajčata vypustila, ale dala více lilku, tím je pasta i hustší. Dokonce jsem četla, že přidáním více lilku zůstane ajvar stále krásně oranžový až červený.
Vařila jsem jen 2 hodiny, nakonec jsem trochu směs projela mixerem (ale ne vše, jen 2x,3x, aby tam zůstaly i kousky papriky).
Trochu směsi jsem nechala vychládnout a vyzkoušela na topinkách a i to je výborné.
Díky za recept a budu dělat již pravidelně5
27. 5. 2011 17:43
27. 5. 2011 16:45
27. 5. 2011 16:43
27. 5. 2011 16:09
27. 5. 2011 13:50
27. 5. 2011 13:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 15 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 17 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 19 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 4 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 5 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 5 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 5 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 5 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 6 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat na grilu fantastické ražniči? Základem je marinované maso, díky slanině bude měkké a šťavnaté a cibule vylepší chuť
Tajemství dokonalého ajvaru: Na přípravu stačí jen 4 suroviny, ale jedna je zásadní
Jak zavářet v obyčejném hrnci. Jednoduché zaváření zvládnou snadno i začátečníci. Potřebujeme jen hrnec a utěrku
Další recepty
Tématické fráze: ajvar ajvar recept recept na ajvar recept na pravý ajvar domací ajvar recept ajvar ajvar recepty domácí ajvar recept co je ajvar aivar co je to ajvar recepty ajvar recepty na ajvar jak vyrobit ajvar recept na domácí ajvar jak se dělá ajvar zeleninový ajvar aivar recept ayvar ajvar v receptech
Suroviny: kapie červená, rajče, lilek, feferonka, olej slunečnicový, cukr, ocet vinný, sůl, česnek
Ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnjr
26 názorů