Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy

Veroly Kuchařka: Veroly

Saláty 4 názory

Suroviny

Jikra:
1 lilek
2 červené papriky
2 rajčata
1 cibule
1-2 stroužky česneku
sůl
pepř
ocet
cukr
olej
zelená petrželka
Červená řepa:
1-2 vařené červené řepy
nasekané oříšky
sůl
pepř
cukr
citrón
olej
může se dát i trochu čerstvého křenu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilek napícháme nožem a dáme spolu s paprikama péct na plechu do trouby. Péct do změknutí, papriky můžou být mírně do černa. Slupku z lilku a paprik sloupneme a vyhodíme. Lilek můžeme nasolit a nechat odkapat vodu.

  2. Nakrájené na kousky dáme do mixeru společně s cibulí česnekem a rajčatama, které před tím blanšírujeme v horké vodě a sloupneme slupku. Vše promixujeme a dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a olejem. Nakonec můžeme přidat zelenou petrželku. V kategorii je to zařazené jako saláty, ale dá se to použít i jako pomazánka na pečivo.

  3. Uvařené červené řepy oloupeme a nastrouháme, případně nakrájíme. Dodáme nasekané oříšky (vlašské, lískové) a dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a troškou oleje.

Poznámka

Výborné k masu s bramborama na všechny způsoby, k těstovinám a k rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jikra na ruský způsob + salát z červené řepy

  • Nadja Nadja

    Veroly: :-// Název je velice zavádějící. Měla jsem jikry z kapra a hledala jsem co s nimi - tady jsem je našla pouze v názvu, ale i přes mé usilovné hledání po jikrách ani památky. :-// Kdyby název byl alespoň v "...." :-!
    :-? "Tento recept je z Ukrajiny, proto ten cizý název" - co je na názvu cizího? Snad jen "na ruský způsob", když je rcp ukrajinský.

    Odpovědět

  • Veroly Veroly(autorka receptu)

    Tento recept je z ukrajiny, proto ten cizý název. Ono je to vlastně výtažek vnitřku ze zeleniny, protože slupka se dává pryč, tak jsem si to zdůvodnila já :-) Mám velmi ráda ruskou a ukrajinskou kuchyni a taky mám od koho se učit. Když jsem tento název slyšela poprvé, koukala jsem nedůvěřivě, ale je to chutná a zdravá mňamka. Já osobně to můžu jíst i jen tak bez pečiva a nebo k masu. S vnitřnostma ryb to naštěstí nic společnýho nemá, to by mě neoslnilo ani trochu :-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Pěkný recept, ale název mě trochu zmátl. Můžu vědět, proč se tomu říká Jikra? :)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jikra...jsem se zděsila, že se o rybí vejce bude jednati, neboť rybí zárodek pozříti je pro mne strašné:-((... a jak to ještě lupá...brr. ale toto, toto mohu:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: salát z jiker rusky salat salát z červené řepy podle haliny ukrajinský salát s červené řepy ukrajinský salát z červené řepy extrakt z červené řepy salat z papriky cibule rajcat cervene repy červená řepa,paprika salat salát z červené řepy od haliny saláty z ukrajiny salát z jiker na co pouzit jikry salát z červené řepy s česnekem jaky ryby mužou byt spolu ruské saláty pomazánka z červené řepy halina ruský rybí salát jak vařit jikry jikra salát z červené řepy varené

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít