

Nepečený řez - rychlovka do formy
Suroviny
- 3 dcl vody
- 100 g kakaa
- 100 g čokolády na vaření
- 250 g másla
- 150 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- asi 120 g kulatých dětských piškotů
Postup přípravy receptu
Svaříme vodu a kakao, do horkého dáme rozpustit čokoládu a vymícháme do hladké hmoty, necháme vychladit.
Do mísy nalámeme piškoty na půlky.
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vanilkový cukr.
Kakaovou i máslovou hmotu dáme na piškoty a dobře promícháme.
Do formy srnčího hřbetu vložíme rozřezaný mikroten tak, aby po stranách přesahoval - na zakrytí. Potom po lžících dáváme připravenou hmotu, stlačujeme rovnoměrně, po vrstvách, aby nevznikly bubliny. Po naplnění formy překryjeme mikrotenem, ještě utlačíme a dáme do lednice vychladit. Nejlepší je další den - již rozležené. Hotové můžeme ozdobit šlehačkou, strouhanou čokoládou apod.
Poznámka od kuchařky
Řez není přeslazený, může se vylepšit i sekanými ořechy, event. pokapat piškoty rumem.
Recept mám od kamarádky, je z dávných dob:-) Moc nám v rodině chutná a v letním období prima moučník.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nepečený řez - rychlovka do formy
-
Vypadá že se dělá lehce a rychle a určitě chutně
byla bych blázen nevyzkoušet
-
podobně jsem dělala tzv. nepečený Paříž..vynikající
-
Toto mi uniklo
Vypadá to moc hezky a určo moc dobroučké.Ukládám k vyzkoušení.
-
superka receptík, az ted jsem se k nemu dostala, zkusím
-
Ke kávě, proč ne? Takže
-
Znám a dělávala jsem
-
+1 vypadá moc zajímavě, neznám - vyzkouším!