Rozinkové hřebínky

maiva Kuchařka: maiva

Cukroví , Pečené 4 názory

Suroviny

6 dkg mletých rozinek
15 dkg mletých ořechů
15 dkg mletého cukru
1 celé vejce
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny zpracuji na vále. V mikrotenu dám odpočinout do lednice. Může být i do dalšího dne. Pak rozválím mezi mikroteny na plát asi 4 mm vysoký a vykrájím tvary.

  2. Na plech je třeba dávat kousek od sebe, naskočí při pečení. Peču na pečícím papíru. Plech dám do vyhřáté trouby asi na 190°C. Asi po 3 minutách teplotu snížím na 160-170°C.

  3. Při nižší teplotě se peče poměrně krátce (jen pár minut) do světlerůžova. Z tohoto množství je zhruba asi 65 kousků.

Poznámka

Těsto je mírně lepivé, někdy dělá problém velikost vejce. V takovém případě lehce zapracuji ještě ořechy event. cukr, aby se líp s hmotou pracovalo.

Doporučila bych pro začátečníka hladkou, jednoduchou vykrajovačku.

Také při pečení světlá barva je důležitá. Jak je víc upečené, zůstává tvrdší. Je trvanlivé, není třeba nechávat odležet.

Recept je starý z nějakého časopisu. Pamatuji si poznámku, že je možné slepovat marmeládou nebo zdobit čokoládovou polevou. Ani jedno nedělám, vyzkoušela jsem, ale chutná nám tímto způsobem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rozinkové hřebínky

Tématické fráze: mleté rozinkové rozinková srdíčka rozinková srdíčka s marmeládou rozinkové měsíčky rozinkové kytičky rozinkové hvězdičky rozínkové hřebínky-cukroví cukroví hřebínky rozinkové cukroví slepovane marmeladou

Zapomněl/a jsem heslo