Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 811 kJ / 4 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,14 g |
Tuky | 299,10 g |
Vláknina | 16,33 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 214,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme.
Krok 2: Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut (pokud máme pečeni v celku). Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme ještě dále do změknutí.
Krok 3: Mezitím si v kastrolu připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, přidáme víno, mouku rozkvedlanou ve vývaru a povaříme cca 15 minut. Podáváme s uvařenými bramborami.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/932Z
Moje poznámka
Pečínka na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/932Z
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 1 minutou
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečínka na medu,
vepřová pečeně na medu,
vepřová pečeně na medu v v celku,
dobra pečinka,
pecínek,
vepřová pečně na medu,
pecinka salvej,
veprova pecene salvej med,
vepřová pečeně v celku na medu
Suroviny:
pečeně vepřová,
olej olivový,
šalvěj,
kmín mletý,
koření grilovací,
máslo,
mouka hladká,
víno bílé,
vývar zeleninový,
brambory,
med
Komentáře (7)