Krkovička vepřová, v mléce a šalvěji pečená

Nikina Kuchařka:

Vepřové maso 32 názorů

522
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Suroviny

vepřová krkovice (nemusí být nutně v celku, můžete nakrájet i na větší kostky)
mléko
1 bio citron
šalvěj
česnek
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a vetřeme do něj sůl. Dáme do pekáče - nejlépe litinového - a zalejeme do tří čtvrtin mlékem.

  2. Do mléka nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z citronu, přidáme na plátky nakrájený česnek a šalvěj.

  3. Pečeme s mírně odkrytým víkem na 160°C minimálně dvě hodiny.

Poznámka

Zdroj: pan Cuketka

Česneku dejte kolik uznáte za vhodné, já na dvě kila masa dala 5 stroužků. Vhodnou přílohou je chléb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička vepřová, v mléce a šalvěji pečená

  • romana romana(neregistrovaná)

    Na mléce peču kachnu.Recept mám ze Šumavy.Doporučuji vyzkoušet,nemá chybu.Jen osolit,pokmínovat a podlít do poloviny mlékem.

    Odpovědět

  • alan alan(neregistrovaný)

    super recept.mám moc rád tyhle jednoduché věci, ale vždy se snažím vnést trošku vlastní invence. tak jsem krkovičku napřed dozlatova opekl na olivém oleji a místo citrónové šťávy, která mléko srazí jsem přímo do mléka k čerstvé šalvěji ještě vložil několik snítků citrónového tymiánu:-). A pečení při nízké teplotě to je kouzlo....:-*www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jednoduchý receptík za přijatelnou cenu a z dostupných surovin;-)Také ráda vařím z krkovice a ta Tvá na talíři vypadá velice chutně:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Nikina Nikina(autorka receptu)

    dexulka: díky za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo! A fotka je nádherná :yes::-K

    Bibinka: děkuji za podporu :-K, reakce některých rejpalů jsou opravdu k nepochopení :-((

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Ráno jsem zahlédla tenhle zajímaý recept,dopoledne jsem potkala u řezníka pěkný kousek krkovičky a ještě týž den zrealizovala.Recept je opravdu velmi snadný a chuť je vynikající,moc jsme si pochutnali :-p Určitě někdy zopakuji :yes: Posílámm zasloužený bod i foto ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nikina:Niky, ty sama víš, z čeho to je a vidíš dobře a nic tě nešálí;-) Používám krkovičku hodně, je šťavnatá a chutná. Toto JE krkovička z konce, jak píše Otík:yes: Nic si z toho nedělej, šťourové se najdou vždycky a všude, u jednoho mého rp.mě taky takoví napadali, že to není srnčí a docela nevybíravým způsobem, až jsem byla nucená vyfotit srnčí syrové......no nic, nedáme se a já ti dávám 13.bod:yes:

    Odpovědět

  • Nikina Nikina(autorka receptu)

    varilamyskakasicku: děkuju :-K já myslela, že mě snad šálí zrak, když to bylo označeno za hovězí :-D My krkovičku strašně rádi, ale ne moc prorostlou, řezník už mě zná, tak ví :-)

    BILKOVAI: určitě vyzkoušej, je to nenáročné na přípravu a suroviny a výsledek ohromující :-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Moc hezký nápad, vidím poprvé a jsem nadšená Niki, je to libová krkovička určitě:-p:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Nádherná 100 % krkovička, mnam :-p:-*:yes: Vyzkouším, krkovička je u nás moc oblíbená :-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina(autorka receptu)

    Děkuji všem za kladné ohlasy a milé komentáře. :-K Kdo nezkusil, ať určitě vyzkouší, péct vepřové v mléce jsem zvyklá, moc nám tu chutná, ale narvat tam šalvěj, citron a česnek jsem zkusila prvně a velmi příjemně mě to překvapilo :-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... vepřová krkovice, z konce kde přechází v kotletu je takto krásně celistvá a nikoliv tolik prorostlá. O tom není pochyb:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    BarbaraP: A Spagetko,Senky,Ivulinko a i ostatní, mám radost že se nenecháme rozhodit a ukřičet a případné urážky a nařčení k zaujatosti a nadržování dokážeme rozumně řešit. Kdyby to tak bylo i v normálním životě. Bylo by FAJN a rozštvávači by neměli šanci.

    Odpovědět

  • BarbaraP BarbaraP

    Vypadá to moc dobře, šikovné paní autorce posílám bodík! :-K Já jsem v tom náhodou krásnou krkovici poznala, akorát někteří ostatní jsou možná krátkozrací ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vaclav Fronek: Vašku stopro, stačí si prohlédnout i fotky podobných receptů :yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo