Platýz se slaninou a s wasabi krémem

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Ryby 41 názorů

Suroviny

Platýz (popř. jiná ryba)
10 dkg slaniny
1 šalotka
stroužek česneku
máslo
zelená petrželka
sůl
Na krém:
2 kávové lžičky wasabi pasty ( nebo podle chuti )
1/2 kysané smetany
zelená petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z břišní části platýze odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí.

  2. Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže zespodu přichytit, proto podložíme pečícím papírem.

  3. Dáme na 10 minut pod rozpálený gril, kontrolujeme.

  4. Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí.

  5. Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit.

  6. Touto horkou směsí přelijeme hotového platýze až na talíři, máslo se krásně vpije do masa.

  7. Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Platýz se slaninou a s wasabi krémem

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: platyz platyz platýz recept placatá ryba jak filetovat platyze wasabi ryba platyz platýz recepty co je platýz platýz grilovaný grilovaný platýz celý má platýz kosti ryba s wasabi recepty z wasabi pasty recepty platyz platýz ryba platýz celý grilovaný jak chutná platýz platýz kosti jak vyfiletovat platýze