Česnekové kuře

Zoriazz Kuchař:

Doba přípravy: 50 minut + marinování přes noc PT0H50M 4 porce Drůbeží maso 22 názorů

česnekové kuře
54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

1 kuře na čtvrtky bez kůže
150 g bílého jogurtu
2 lžičky kurkumy
6 stroužků česneku - rozdrceného
4 semínka kardamonu
3 lžíce medu
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celou směs smícháme v misce a namočíme do ní kuře přes noc. Druhý den rozehřejeme troubu na 180°C a kuře pečeme na pečícím papíře dozlatova cca 50 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Česnekové kuře

  • Bahula Bahula

    Anna Kocikova:Krásné fotky:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Děvčata moc vám děkuji:-K:-K
    Jen jsem chtěla dát dobrému jídlu bez fotky hezký kabátek:-):yes:Ale co mě to stálo úsilí a zatajování dechu při mačkání spouště:-Oto by jste nevěřily:-Oufff:-D:-D
    Zoriazz ještě jednou díky za príma receptík:-p:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Anna Kocikova: Aničko, ty fotky fakt nemají chybu!!:-O

    Odpovědět

  • maris maris

    Anna Kocikova: Aničko, věřím, že jste si pochutnali a fotky se Ti obzvlášť povedly;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova: Aninko... foto je úžasné.. až se sliny sbíhají:-p:-8:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dnešní obídek byl moc príma,posílám bodíka:-p+3:yes:a přidávám fotky.Pokud nebudou vyhovovat,odstraním;-)
    Kardamon jsem měla pouze mletý,dala jsem 1/2kl,maso-měla jsem 8ks horních kuřecích stehen a aby mi to vlezlo bo nádobky s marinádou,tak jsem je vykostila.Polovinu jsem upekla,jak je v postupu,ale jen 30minut,"bomba" ale byla až z té druhé várky,kterou jsem osmažila po obou stranách na troše tuku v pánvičce.Masíčko bylo šťavnaté,křehké a velice chutné od kurkumy pěkně zbarvené:-pJá osobně doporučuji raději tu pánvičkovou verzi,na pečícím papíru a bez přikrytí bylo maso dost suché.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zoriazz tak,masíčko je naložené a já mám dotaz;-)Zítra z marinády vytáhnu,část marinády nechám na mase a na pečícím papíru upeču,nebo z marinády otřu a upeču jen tak:-?A nebude maso vysušené:-?Díky za odpověď a zítra dám vědět,jak to vše dopadlo;-):-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebeka: aha, dík, tak to jsem už vůbec nikdy neviděla!:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    BILKOVAI: jj, Ivet.. tam ho dávám často.. je to lahoda.. musím dokoupit, už nemám..a chuť na tohle kuře ohromnou:-8:-D:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Díky,díky:-)) Podívám se po něm. Bude dobrý i do té kávičky;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Zoriazz: s dovolením.. dám to tak;-) http://www.koreni.cz/detail.php?pid=341

    Odpovědět

  • Zoriazz Zoriazz(autor receptu)

    BILKOVAI: tip..http://www.koreni.cz/detail.php?pid=341 ;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    U nás ve zdravé výživě taky prodávají různá koření . A já jsem na to úplně zapomněla. Dík za připomenutí:-)):-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jana Remkova:Jani jsou to takové zelené sušené tobolky, z kterých se používají ta zrníčka, sladce to voní. Dokonce se to někde používá do kávy;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    BILKOVAI: díky že nejsem sama. Dodnes nevím, jak kardamon vypadá, jestli je to v sáčku jako koření, nebo mám hledat u zeleniny..

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo