Suroviny
Porce: asi 16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 846 kJ / 919 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 100,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,48 g |
| Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka - oddělíme bílek, ten vyšleháme, žloutky vyšleháme s cukrem, můžeme přidat trochu vlažné vody, postupně přidáváme mouku s práškem a sníh až je těsto hotové. Dáme upéci do formy.
Krok 2: Upečené necháme vychladit, je to důležité!
Krok 3: Krém si připravíme tak, že ušleháme šlehačky a přidáme másla a cukr dle chuti.
Krok 4: Korpus promažeme a zdobíme marcipánem, ten tedy kupuji a podle potřeby dobarvuji.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Moje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 21 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 22 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 1 hodinou
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 3 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 3 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 4 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 6 hodinami
Tématické fráze:
dort mořský svět,
dort sova,
dorty sperkovnïce,
dort sova postup,
světove dorty,
dorty mořský svět,
svět dortů,
dort hrad postup,
nejlepší dorty světa,
nejlepší dorty na světě,
dorty,
nejlepší dort na světě,
dort hrad se strašidly,
marcipanovy dort sova,
dorty hrad,
mořský svět dort,
dort hrad,
dort s mořský svět,
postup na dort hrad,
dort se strašidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do pečiva,
olej,
kakao,
krém,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
marcipán
Komentáře (8)
na tu sovicku se tesim
je fakt, že tak do 1 hodiny to navlhne a změní trochu barvu, ale jinak to klidně drží i dva dny, ale většinou se to rychleji sní, mažu to ale fakt jen málo
pokusím se tu sovu vyfotit na jiném profilu a přidat, ta je fakt krásná, vypadá, že bude složitá, ale vůbec není
jen jsem se chtela zeptat. . .ty pod potahovku podmazavas tenhle krem? ja delala jednou hutny, ale byla v nem slehacka a naleptavala a rozpoustela mi potahovku
p.s. tesim se na dalsi tvoje dortokousky