Suroviny
Porce: asi 16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 846 kJ / 919 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajíčka - oddělíme bílek, ten vyšleháme, žloutky vyšleháme s cukrem, můžeme přidat trochu vlažné vody, postupně přidáváme mouku s práškem a sníh až je těsto hotové. Dáme upéci do formy.
Krok 2: Upečené necháme vychladit, je to důležité!
Krok 3: Krém si připravíme tak, že ušleháme šlehačky a přidáme másla a cukr dle chuti.
Krok 4: Korpus promažeme a zdobíme marcipánem, ten tedy kupuji a podle potřeby dobarvuji.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Moje poznámka
Dorty - vodní svět, šperkovnice a strašidelný hrad
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0OON
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 3 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 6 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 5 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 5 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 7 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 7 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 8 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 8 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 9 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 10 hodinami
Tématické fráze:
dort mořský svět,
dort sova,
dorty sperkovnïce,
dort sova postup,
světove dorty,
dorty mořský svět,
svět dortů,
dort hrad postup,
nejlepší dorty světa,
nejlepší dorty na světě,
dorty,
nejlepší dort na světě,
dort hrad se strašidly,
marcipanovy dort sova,
dorty hrad,
mořský svět dort,
dort hrad,
dort s mořský svět,
postup na dort hrad,
dort se strašidly
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
prášek do pečiva,
olej,
kakao,
krém,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
šlehačka,
marcipán
Komentáře (8)
na tu sovicku se tesim
je fakt, že tak do 1 hodiny to navlhne a změní trochu barvu, ale jinak to klidně drží i dva dny, ale většinou se to rychleji sní, mažu to ale fakt jen málo
pokusím se tu sovu vyfotit na jiném profilu a přidat, ta je fakt krásná, vypadá, že bude složitá, ale vůbec není
jen jsem se chtela zeptat. . .ty pod potahovku podmazavas tenhle krem? ja delala jednou hutny, ale byla v nem slehacka a naleptavala a rozpoustela mi potahovku
p.s. tesim se na dalsi tvoje dortokousky