Hruškovník - moučník plný hrušek

zizalka Kuchařka: zizalka

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 2 názory

Suroviny

Těsto:
140 g másla
100 g třtinového cukru
2 velká vejce
225 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička koření do perníku
3 lžíce mléka
500 g hrušek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky)
drobenka:
50 g mletých mandlí
50 g hladké mouky
25 g třtinového cukru
25 g másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky.

  2. Těsto přesuneme na menší plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme a posypeme drobenkou zpracovanou ze zbylých ingrediencí.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, zkoušíme zapíchnutou špejlí.

Poznámka

Inspirace: Apetit 2/2014

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hruškovník - moučník plný hrušek

Tématické fráze: moučnik s hruškami moučníky s hruskami zpracování hrušek hrušky zpracování recepty z hrusek recept na zpracování hrušek moučniky s hruškama moučník s hruškama rychlý moučník z hrušek perník z hrušek pečení s hrušek moučníky rychlý moučník s hruškami moucnik yhrusek moucnik z hruskami moučníky z hruškami hruskovnik recep moucnik s hruskami a drobenkou moučnik shruškami recepty z jablek a hrušek moučníky moučníky recepty s hruškami