Kuře na paprice
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském jídelníčku je naprosto nepostradatelné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 335 kJ / 1 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,09 g |
Tuky | 69,67 g |
Vláknina | 6,93 g |
Cholesterol | 396 mg |
Sodík | 339 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 43,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní maso (které je šťavnatější) nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji do lehce zlatavé barvy.
Krok 3: Odstavíme, vmícháme sladkou papriku, kterou necháme velmi krátce zpěnit, jen asi 5 sekund.
Krok 4: Poté přidáme nakrájené maso, osolíme a opět na zdroji tepla krátce opečeme, aby se maso zatáhlo.
Krok 5: Podlijeme horkým vývarem a necháme asi 20-25 minut dusit (podle druhu masa a velikosti).
Krok 6: Pak můžeme omáčku přecedit, ale taky nemusíme.
Krok 7: Nakonec omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a do omáčky přidáme smetanu. Znovu dobře pozvolna provaříme. Pokud jsme omáčku přecedili, ke konci přípravy přidáme maso. Konzistenci případně upravíme přidáním vývaru, mouku nebo jíšku přidáme v množství podle toho, kolik chceme omáčky.
Zveřejněno 3. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EYn
Moje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EYn
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 26 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 9 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 14 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 15 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
kuře na paprice od zdeňka pohlreicha,
kuře na paprice pohlreich,
recept na kuře na paprice,
pohlreich kuře na paprice,
top recepty kuře na paprice,
kure na paprice,
kuře na paprice top recepty,
kure na papryce,
kuře na paprice top recept,
recepty kuře na paprice,
kure na paprice recept,
zdeněk pohlreich kuře na paprice,
kuře na paprice podle pohlreicha,
recept kure na paprice,
kuře na paprice zdeněk pohlreich,
top recept na kuře na na paprice,
kuře na paprice pohlreich videorecept,
kuře na paprice se smetanou,
kuřeci prsa na paprice,
kuře na paprice top
Suroviny:
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
prsa kuřecí,
sůl,
vývar kuřecí,
smetana na vaření,
jíška
Komentáře (31)
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou".
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům, neměly by se zde vyskytovat zavádějící názvy jídel a jejich receptů.