Čočka na kyselo

maris Kuchařka:

Luštěniny 33 názorů

519

Suroviny

čočka
cibule
olej (nebo sádlo)
hladká mouka
ocet
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou, necháme ji máčet a v té samé vodě ji zvolna vaříme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a trochu osmahneme.

  2. Pak ji přidáme k čočce a dovaříme do měkka. Osolíme a ochutíme octem podle chuti. Část octa můžeme nahradit lákem z okurek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čočka na kyselo

  • zdenka.s zdenka.s

    olda: s tou hořčicí to určitě zkusím :yes:,nedokážu si představit, že bych naservírovala rodině k čočce chleba , vidím to poprvé, to spíš plátek uzeného, ale každému chutná něco jiného. Jinak vařím úplně stejně .

    Odpovědět

  • Olda Olda(neregistrovaná)

    úspěšně už mnoho let používám na dochucení čočky plnotučnou hořčici /obsahuje sůl, ocet i koření/. některé pokusy na fotografiích u tohoto receptu vypadají nevábně.

    Odpovědět

  • lacole lacole

    maris: je dobrá, přesně takovou dělali u nás ve školní jídelně. Je pravdou, že nad ní někteří frackové také ohrnovali nos. Ale kritici se najdou všude, každý má svou chuť.:-)

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Skvělá klasika - není co dodat :-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Miquel: děkuju za krásnou fotku;-):-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Po ruce jsem měl jen červenou cibuli.

    Odpovědět

  • PETR  DOHNAL PETR DOHNAL (neregistrovaný)

    DNES DĚLAM POPRVE ČÉČKU TOPRECEPTY.CZ

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Aj u nás sa robí šošovicový prívarok na príjemnú sladkokyslú chuť ;-) Takže aj trocha cukru :-);-) Maruška vyskúšaj ;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    petram: děkuji za krásné fotky:-). Já ji nepřislazuji, ale vyzkouším:-)

    Odpovědět

  • petram petram

    Přidávám několik fotek jednoho z mých nejoblíbenějších jídel. Čočku vařím v čisté vodě, ne v té, co se v ní namáčela. A dochucuji i trochou cukru, aby měla tu správnou sladkokyselou chuť. :yes:

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Jen drobnost.Vařit v čerstvé vodě.Odstraní se zažívací problémy.

    Odpovědět

  • janavavruskova@csob janavavruskova@csob(neregistrovaný)

    Čočku lze ještě vylepšit tím, že do vlažné na talíři vymícháme nakrájenou nebo nadrobenou Nivu.

    Odpovědět

  • Verulinka Verulinka

    Dnes jsem ji dělala, povedla se a chutnala, děkuji ;-) dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • DAVÍ DAVÍ(neregistrovaný)

    Hledal jsem a našel.Díky za radu:-K,vživotě jsem čočku nedělal ale miluju jí.Snad to dopadne.Už je ve vodě:-*

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana Remkova::-) já jsem se neurazila, jen mi přišlo Tvé přirovnání ke kytu legrační;-):-)):-))

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo