Mexické fazole z Blavy
Tato fazolová směs zahřeje i zasytí. Do cibulového základu přidáme maso, slaninu a klobásu. Směs zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole a povaříme. Chilli a klobáska dodávají tomuto jídlu výraznou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 559 kJ / 373 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,98 g |
Tuky | 9,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 162 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2016 16:55
cecilka: protože to přivezl manžel když byl na montáži z Bratisl. a já jelikož vždy když řekl že chce ty fazole z Blavy tak se to u nás zažilo , ale lidi jsou tu jak malí děti na písku budou řešit takovou koninu jako proooč a jak tooo no prostě když je někde víc bab tak budou rozebírat kraviny (těch co neřeší název ať si to neberou)
18. 11. 2016 18:11
spagetka: autorka receptu mala na mysli Blavu, rekreačnú oblasť pri Trnave. Je mi ale záhadou, prečo tam varia mexickú fazuľu?
17. 11. 2016 10:20
magdalenka: Přesně, Bratislava je Bratislava a tohle je jen název jídla.
17. 11. 2016 10:18
Aj ja som z Bratislavy...preto viem, že žiaden Bratislavčan NIKDY nepovie "Blava"...
17. 11. 2016 09:34
Sonja: taky jedna z těch, co nechápe, že jde o nějak nazvané skvělé jídlo, a ne odkud pocházejí vámi prezentovaní "Blaváci"
17. 11. 2016 09:30
No len aby sa tu všetci Blaváci nepotentovali ...... a pritom polovica z nich pochádza z východu
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka
Ale k receptu - robievam to často a máme to hrozne radi medzi dvomi zemiakovými plackami a obed ako vyšitý.
Slaninku opražím ako prvú - (potom netreba aj olej) , ku slaninke pridám cibuľu a cesnak a po opražení do zlatista pridávam mäsko - väčšinou morčacie prsia alebo stehno posekané na rezančeky. Chutí skoro ako bravčové, no je mäkké skôr. Všetko to kus prifarbím - používam Červené zlato nepálivé a keďže máme radi pikantné, pridám ešte pol lyžičky paprikovej pasty Erős Pista. Chvíľku restujem a pridám hrášok/mrkvu/kukuricu - mrazenú mám stále v mrazničke. Nakoniec tam šupnem plechovku paradajkovej fazule a už veľa nemiešam, aby si fazuľa uchovala tvar. Voláme to Mexická placka
7. 11. 2016 19:30
dana matova: jestli se vám to nelíbí tak máte smůlu jde o jídlo ne o název
28. 10. 2016 13:40
Z Blavy? To musel vymyslieť len riadny sedlák.
31. 3. 2014 11:34
Irule:ten sýr mě nenapadl taky to zkusím díky
31. 3. 2014 11:32
olousek 68:děkuji moc jsem ráda že vám chutnalo
24. 3. 2014 21:14
výborné fazole, navíc jsem je posypala sýrem , bod jsem dala už dávno, tak teď posílám jen foto
20. 3. 2014 07:50
Zdravím budu je dělat k obědu, miluji jídla z jednoho hrnce podle surovin to musí být dobré a podle reakcí na název žasnu vím,že tady ode mě nic neuvidíte moc by mě mrzelo,že dobroty které dělám spoustu let nějaký rýpal rozpitvá kvůli názvu
20. 2. 2014 17:23
mně osobně je jedno jak se co jmenuje,hlavně že je to dobré
je to dobrý recept.
je to dobrý recept.
5. 2. 2013 16:47
bohumila:děkuji zrovna dnes jsem je zase dělala
5. 2. 2013 10:41
Byly výborné,moc jsme si pochutnali.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 9 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 4 minutami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 5 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 6 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 10 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mikulášskou nadílku můžete dětem zpestřit vlastnoručně upečenými postavičkami. Tímto jim zaručeně uděláte radost
Jak udělat dětem radost? Upečte s nimi Mikuláše a čerta z kynutého těsta. Názorné video předvede tvoření postaviček
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: mexické fazole mexické fazole recept recept na mexické fazole výborné fazole mexické čili fazole recepty fazole recept recepty na mexické fazole recept mexické fazole mexická polévka fazolová v chlebu recepty z fazolí recept na fazole mexické speciality recepty mexické recepty výborné mexické fazole fazole s masem recepty na fazole mexicka fazolova pasta dobré mexické fazole blava bratislava
Suroviny: olej, fazole červené, fazole bílé v tomatové omáčce, maso vepřové, klobása, chilli, sůl, pepř mletý, cibule, slanina, protlak rajčatový
Mexické fazole z Blavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7k7
37 názorů