Ostřejší zeleninové lečo

medmic Kuchař: medmic

Doba přípravy: 30-45 minut 6 porcí Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

8 rajčat
3 bílé papriky
1 cibule
3 nožičky klobás
50 gramů špeku
harissa
sladká paprika
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špek si nakrájíme na malé kostičky.

  2. Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno.

  3. Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky.

  4. Klobásu taktéž, i když tady krájení může být trochu jemnější. U výběru klobás se osvědčuje použít dvě dobře vyuzené měkčí klobásy a jednu výrazně ostřejší (například selská nebo čabajka) které mohou být suché.

  5. Na pánvi rozpustíme nakrájený špek, přidáme cibulku a za občasného promíchání vaříme až do sklovata.

  6. Přidáme obě klobásy, krátce je opražíme, pokrm na chvíli odstavíme z ohně a vmícháme sladkou papriku a čerstvě nadrcený pepř. Po promíchání dáme zpět na oheň, přidáme papriky, zamícháme a po chvilce přidáme také rajčata.

  7. Po opětovném zamíchání přikryjeme hrnec pokličkou, stáhneme oheň o dvě třetiny a vaříme přibližně patnáct minut.

  8. Poté jídlo ochutnáme, přidáme lžičku až dvě harissy (podle naší tolerance), osolíme a dodusíme do měkka. Podáváme s pečivem a máslem podle gusta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostřejší zeleninové lečo

  • Fido Fido(neregistrovaný)

    rebeka:
    very gut...:-D...:yes:

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    Dělám stejně(jenom bez špeku),harissa tomu dává ještě lepší chuť:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Harrisa je moc dobrá věc a zauzený špek takto připravované lečo chuťově jistí;-):-))Já místo práškové papriky přidávám trošku sladké chilli omáčky a to je také bašta:-*
    Za príma jídlo další bodík:-p+6:yes:

    Odpovědět

  • medmic medmic(autor receptu)

    BILKOVAI: Bez vajec je maďarský systém :) Špek používám pro zajištění, že tam bude i dost uzené chuti, prostě dnes ne vždy je garance fakt dobrých klobás.

    Vaši přílohu někdy zkusím, ale je pravda, že já se můžu utlouct po leču s bílým chlebem a máslem

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Kromě špeku dělám stejně a taky bez vajec. Já tam ještě přidávám chilli papričky a to má teprve říz:-O A já to miluju s uvařeným, pošťouchaným bramborem:-*:-*:-*Mňam. Musím si to udělat. Z domácích rajčat a paprik nemá lečo konkurenci:-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To by u nás taky chutnalo, máme ostré jídlo moc rádi.:yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    medmic::-D harrisa je gut:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • medmic medmic(autor receptu)

    U feferonek mám problém s dávkováním, zvlášť když mi rupnou. Pak zjišťuju, že nemám až tak azbestový krk jak se mi zdálo. :-)) Harissa je pro mně bezpečnější substitut, navíc má svůj specifický šmrnc.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    líbí se mi to:yes::yes: ostré miluju, klíďo bych tam ještě vrzla feferonku:-8:-D:yes: +1;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zeleninove leco recepty na zeleninové lečo lečo jesenice varime leco harrisa recept pikantní zeleninová směs harrisa priloha k leču maďarské zeleninové lečo zeleninové lečo s bramborem recept lečo maďarské dobré zeleninové lečo ostré lečo lečo - příloha zeleninové lečo pikantní zeleninové léčo recept recept zeleninove leco www zeleninové lečo lečo recept domácí uzený špek recept domácí lečo zavařené

Zapomněl/a jsem heslo