Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Suroviny pro 4 porce
7 lívanců o průměru 15 cm
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 593 kJ / 1 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,96 g |
Tuky | 35,96 g |
Vláknina | 5,48 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 902 mg |
Sůl | 2,13 g |
Sacharidy | 129,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z části mléka, špetky cukru a kvasnic připravíme kvásek. Kapustové listy opereme a vložíme je do vroucí vody a necháme je povařit 2 minuty. Pak vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou. Po zchlazení přemístíme kapustu na sítko a necháme okapat.
Krok 2: V míse metlou prošleháme zbylé mléko, vajíčka a kvásek. Postupně za stálého prošlehávání přidáváme po lžících obě mouky a čajovou lžičku soli. Okapanou kapustu nasekáme na malé kousky a přidáme ji do těsta na lívance společně s kostičkami slaniny, nastrouhaným sýrem, rozetřeným stroužkem česneku a mletým černým pepřem.
Krok 3: Těsto promícháme a ochutnáme, zda je dostatečně slané. Pokud je těsto chutné, zakryjeme mísu utěrkou a necháme těsto na lívance odpočinout minimálně 20 minut.
Krok 4: Pánev necháme rozpálit, ale když se dostatečně nahřeje, teplotu mírně snížíme, aby se nám lívance nepřipalovaly.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
TIP.
Do talířku naliji jednu polévkovou lžíci rostlinného oleje. Zmuchlám jeden ubrousek, který zlehka namočím do oleje a potřu jím dno pánve. Tento postup zaručí, že lívance nebudou nasáklé tukem. Před pečením každého lívance tento postup opakuji. Krok 5: Naběračkou naléváme těsto tak, abychom vytvořili kulatou placku, přibližně o průměru 15 cm. Po každé straně opékáme 3 minuty. Upečený lívanec má zlatavou barvu.
Hotové lívance nemusíme prokládat papírovými utěrkami, protože lívance nejsou mastné.
Zveřejněno 31. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Moje poznámka
Kapustové lívance se slaninou a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31Rl9
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 53 minutami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 1 hodinou
Philly cheesesteak
Přidáno před 1 hodinou
Grilované hovězí hrudí
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí pastrami
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 9 minutami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 23 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 31 minutami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 1 hodinou
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
malipi před 1 hodinou
Linecký koláč s marmeládou
Okina před 2 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Esa před 2 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Zinzi před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 4 hodinami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
kapusta,
sýr tvrdý,
slanina,
mléko,
cukr krupice,
mouka hrubá,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
olej rostlinný
Komentáře (5)