Roštěnky na smetaně
Suroviny
Porce: Pro kolik lidí děláte :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 229 kJ / 1 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,86 g |
| Tuky | 57,48 g |
| Vláknina | 14,86 g |
| Cholesterol | 464 mg |
| Sodík | 570 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Moje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 11 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 7 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 10 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 12 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 13 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 14 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 15 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 16 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 16 hodinami
Tématické fráze:
roštěná na smetaně,
roštěnky na smetaně,
rostenka na smetane,
roštěnky v troubě,
rostenky na smetane recept,
rostenky na na smetaně,
roštěná na smetaně recept,
roštěnka s knedlíkem,
roštěnka s těstovinami,
roštěná se na smetaně,
roštěná na smetaně s rýží,
hovězí roštěná na smetaně,
roštěnky s těstovinami,
recept rostenky na smetane,
recept roštěná na smetaně,
recepty roštěná na smetaně,
roštěná a smetana recept,
hovězi roštěnky na smetaně,
svíčková na smetaně z roštěnky,
vepřové roštěnky na smetaně
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
sádlo,
zelenina,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
šťáva citronová,
smetana kysaná
Komentáře (8)
Jako do každého sněhu z bílků je na pěnové cukroví nejlepší pískový cukr. Sníh na pěnové cukroví ušleháme tuhý, ale ne tak, aby se srážel do hrudek.
Bílky si pečlivě oddělíme od žloutků a šledámeje ve zvláštním kotlíku (jen na sníh) nebo v kamenném hrnku. Ušlehanou bílkovou hmotu stříkáme na plech ozdobnou trubičkou, nastrčenou do seříznutého konce igelitového sáčku. Plechy pod cukroví nahřejeme a tence natřeme voskem nebo na plechy položíme papír na pečení.
Na plech stříkáme pusinky, tyčinky, kolečka i jiné ozdobné tvary a hned je pečeme v mirnější, ale přece teplé troubě, aby nabyly. V příliš teplé troubě nabudou ale ztrácejí tvar, v málo teplé nenabudou.
Po vyběhnutí je mírněji dopékáme, vlastně dosušíme, ale nevysoušíme, aby zůstaly uprostřed vláčné. Pěnové pečivo má být bílé nebo jen mírně nažloutlé.
, když si přečteš větu u přidávání fotek, i poučení na konci stránky, je jasné, že porušuješ autorská práva, prosím, odstraň ji.