Zapečená krkovička s pikantní hraškou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
8 brambor
1 cibule
trochu špeku
100 g pikantní hrašky
pepř
sůl
oblíbené koření
sušená majoránka
olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme dopoloměkka, nakrájíme na kostičky a spolu s hrubě nasekanou cibulí a drobně nakrájeným špekem opečeme na pánvi.

  2. Maso zlehka naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a posypeme oblíbenou kořenící směsí.

  3. Opečeme na oleji z obou stran.

  4. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, zhusta je zasypeme rozemnutou majoránkou a poklademe plátky masa.

  5. Výpek z masa trochu povolíme vodou nebo vývarem a nalijeme na maso.

  6. Hrašku vsypeme do misky a přidáme tolik vody, aby po rozmíchání vznikla směs hustoty hořčice.

  7. Nalijeme na maso a vložíme do dobře vyhřáté trouby.

  8. Asi po deseti minutách, kdy hraška začíná zasychat, potřeme povrch rozehřátým máslem a dopečeme dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 230 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečená krkovička s pikantní hraškou

  • Iljusa Iljusa

    Zajímavý nápad - Hrašku mám velmi v oblibě :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    koukám jako blázen,hrašku také neznám,ale určitě poznám, koupím a vyzkouším.;-):-K+1

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jsem ráda, že se líbí...:-) a doufám, že bude i chutnat. Dělala jsem z poloviční dávky včera k večeři a manžel to snědl totál všechno...;-):-D
    Špagetko díky za odkaz a Maris za fotečku (taky mě to mohlo napadnout, že :-8:-)) )
    Magdalenko, oběd už hotový mám, ale dělala jsem něco jiného...Takovou rychlovku, že jsme s Lízou po o... Musela jsem udělat něco, co by jí klouzalo do krčku, když ji v něm bolí a škrábe...:-/ Poslední dobou nechce skoro nic jíst, ani své oblíbené.
    Tak jdu vložit recept...:-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Spagi díky...zní to zajímavě...kouknu po ní ;-)

    Odpovědět

  • Manka47 Manka47

    Recept zkusím.:-pHraška je výborná.Mám ji ráda a tobě za zajímavý recept posílám bodík.:yes::-p

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Elizo, ty zase zlobíš :-// hrašku mám - neotevřenou, krkovici mám - zmrzlou, ha - brambory nemám :-O:-D ale koupím a ráda zkusím, hraška mě láká ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ty už máš hotový obed?:-O
    Hrašku tiež nepoznám, teda iba z počutia, počula som negatíva aj kladné ohlasy. Vám dvom dôverujem tak nevidím dôvod, aby som sa neobzrela po nej. :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • maris maris

    Haničko, přidala jsem fotku obalu, Eli, doufám, že nevadí:-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Co je hraška :-O:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • maris maris

    Hrašku jsem poprvé koupila vloni na Farmářských trzích a byla to láska na první pohled. Super !!:-)+

    Odpovědět

Tématické fráze: hraška recepty vaření s hraškou zapecena krkovicka zapečená krkovice krkovička s majoránkou kde koupím hrašku zajímavé recepty z krkovičky veprova krkovicka zapecena s brambory krkovička recepty všechno co mám ráda - recept na zapečené z krkovice krkovice recept krkovice recepty brambory zapečené s hraškou krkovice zapečená upect krcek recepty krček koupím hrašku zajímavé recepty z krkovice co je hraška pikantni krkovice s brambory