"Hadi"
Hady z bramborového těsta - jídlo našeho dětství, si můžeme podle receptu připravit sami. Podáváme je nakrájené, posypané skořicí a cukrem a přelité rozpuštěným máslem a přitom můžeme zavzpomínat na prázdniny, strávené u babičky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 517 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,68 g |
Tuky | 19,06 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept připravoval dědeček mé kamarádky. Nedávno mi ho připomněla, tak jsem neodolala a upekla. Nejlépe chutnal u nich na dvorku jen tak, když ho rozmotáváte v ruce ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 5. 2022 15:00
Marie Svarcova: je to velice dobrý recept. Děláme ho stejně, jen do krupice přimícháme skořici a cukr - krystal . Na sádle nešetřit a dopékat dočervena, spodní část pak krásně křupe. Když jsem chodila do školy, nosily " erteplové tašky" na svačinu všechny děti. Ale na VŠ na koleji nikdy nevydržely dva dny, vždycky mi je spolubydlící snědli.
20. 5. 2022 08:41
zajímavý recept, hlavně dětem musí chutnat
5. 2. 2017 16:42
Dneska jsem to pekla, použila mleté ořechy od vánočního pečení a musím konstatovat že je to vynikající pochoutka pro zimní odpoledne, vnoučatům chutnalo i k obědu. Hned to hážu do svých oblíbených receptů. Děkuji.
2. 5. 2016 20:15
Moje maminka to sypala místo krupice mletými ořechy))))))))))))
13. 9. 2014 15:36
Mockrát děkuji za super recept - jednoduché a výborné. Dětskou krupičku jsem rovnou smíchala s cukrem a skořicí. Výborné teplé i studené.
30. 7. 2014 08:38
To jsem ještě ve svém životě nepekla a bylo to moc fajn a všem doma chutnalo dávám ***** a přeji všem jen tak dále.
30. 6. 2013 12:32
Bramborová jídla já mám moc ráda, je to zajímavý recept Nofronko , líbí se mi
6. 12. 2012 12:54
Tisknu recept a ozkouším při nejbližší příležitosti! Miluju sladká, bramborová jídla! :)
19. 11. 2012 19:17
Marynka:Díky, pro někoho staré a pro jiné nové
18. 11. 2012 18:11
Doma jsme tomu odjakživa říkali erteplové tašky. Rozválené bramborové těsto hodně omastíme sádlem, hustě posypeme směsí krupičky, práškového curu a skořice a svineme jako závin. Pekáč také hodně omastíme - sádlem! Čím víc, tím líp. Krájíme opět jako závin. Na jednu "nohu" závinu se spotřebuje těsto z půl kg brambor. Je to ale úžasně dobré a laciné. Už dávno mě napadlo sem dát "recept", ale bez fotky je to špatné a nemívám na to čas. Stejně jako bramborové placky se škvarkama. Také zde ještě nejsou, jak je dělám já. Ale je to pořád dokola bramborové těsto, jen s krajovými či místními obměnami, tak mi to jako nový recept nepřipadá. Zdravím M
18. 11. 2012 12:19
18. 11. 2012 11:48
Jitkas:Moc vám děkuji, vy jste důkaz, že ne všichni neregistrovaní jen rejou,
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde a králíky ani zvěřinu nemá
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde a králíky ani zvěřinu nemá
18. 11. 2012 11:44
Všem moc děkuji za milé komentáře
18. 11. 2012 11:15
Skvělé,kdysi jsem to jedl a bylo to sypaně krupicí a mákem,dá se tam sypat i opražená strouhanka.Babička místo sádla dávala máslo.Sádlo mi přijde spíše na slano i když......škvarkové cukroví.Dávám bodík a vyzkouším.
18. 11. 2012 10:48
My tomu říkali jinak, ale jak? Hmm skleroza pracuje a v kuchařince to nemůžu najít, každopádně mňááám
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 10 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 12 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 14 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: laciné recepty těsto na hady jak uvařit hada hadi recept pokrm z hada laciná jídla recept na hada hadi had recept recept hadi bramborovi hadi recept na hady recept had hadi recepty hadi z těsta laciné letní recepty jak upect hada jidlo z hada recepty z hada had recepty
Suroviny: brambory, vejce, mouka hrubá, olej, sůl, prášek do pečiva, krupice dětská, sádlo, cukr moučkový, skořice mletá, sádlo
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
30 názorů