Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 816 kJ / 434 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 21,29 g | 
| Tuky | 16,33 g | 
| Vláknina | 10,28 g | 
| Cholesterol | 389 mg | 
| Sodík | 184 mg | 
| Sůl | 0,32 g | 
| Sacharidy | 45,35 g | 
Postup přípravy
Pro snadnější plnění takto připravený sáček dáme do hrníčku. Na dno sáčku rozprostřeme polovinu nakrájených surovin. Opatrně vyklepneme vejce, osolíme a okořeníme. Krok 4: Vejce posypeme druhou polovinou nakrájených surovin a sáček těsně nad náplní utáhneme do uzlíku. Na sáčku je dobré udělat ještě jednu smyčku, do které protáhneme vařečku, pro snadnější manipulaci. Krok 5: Naplněný sáček vložíme do vroucí vody, plamen zeslabíme na minimum a vaříme 4-5minut. Krok 6: Poté sáček vytáhneme, opatrně rozstřihneme a „hemenex“překlopíme na talíř. Krok 7: Můžeme obložit čerstvou zeleninou a podávat s pečivem, nebo se smaženým hráškem(křupavá vložka do polévek).
Zveřejněno 18. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
"Hemenex" bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67NL
Moje poznámka
					
				
"Hemenex" bez smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/67NL
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jak se dělá hemenex, 
						
						
							jak udělat hemenex, 
						
						
							hemenex, 
						
						
							jak usmažit cibulku, 
						
						
							napad jak uvarit ztracena vejce, 
						
						
							vajíčka vařena v sacku, 
						
						
							vejce vařená v sáčku, 
						
						
							míchaná vajíčka vařená v sáčku, 
						
						
							ztracené vejce v sáčku, 
						
						
							vejce bez smažení, 
						
						
							ztracené vejce vařená v igelitovém sáčku, 
						
						
							jak usmažit vajíčka, 
						
						
							vynikajici hemenex, 
						
						
							hemenex do hrníčku, 
						
						
							recepty s vajíčkem hemenex, 
						
						
							zastřená vejce v igelitovém sáčku, 
						
						
							recepty bez smažení, 
						
						
							vejce vařené v sáčku, 
						
						
							jak vypadá hemenex?, 
						
						
							jak udělat dokonalý hemenex
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							salám, 
						
						
							rajče, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							cibulka lahůdková, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sáček igelitový, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (16)
Paní Maruško,velice se omlouvám,byla jsem delší dobu mimo internet,tak reaguji na Váš dotaz teprve teď
Právě proto,že jsem mívala stejný problém jako Vy,že mi bílky utíkaly pomalu až k sousedům,tak jsem přešla na tuhle"pytlíkovou metodu".Takže v tomto Vám opravdu neporadím...
sunny.sofi:Sofinko,také už hodně let"vystýlám"hrnky na knedlíky sáčkem,ať je dělám v MW,nebo v hrnci ve vodě.Není pak taková práce s umýváním
Jinak recept na ztracená vejce byl na topky přidán před chvílí - sice nevím proč, není to nic nového, návodů tu jsou už desítky, ale budiž. Já ode dneška zůstanu u "pytlíkové metody". Mikrotenové sáčky používám i k přípravě hrnkových knedlíků v MW, nevidím v tom problém
Podle tohoto návodu určitě zvládnete udělat krásné zastřené vejce
Vdaka, maria
Mne to chutilo a velmi, skvely recept na rychlu veceru, len asi budem musiet skutocne vsetko krajat na drobulilinko, potom sa dostavi aj estetika.
sunny.sofi:Sofi u nás jsou ztracená vejce v oblibě,ale také většinou bývaly rozběhnuté po celém hrnci
Danca:Dani,fotky mi ani nepřipomínej
Ty fotky jsou nádherné, jak Ty to děláš???
Určitě vyzkouším