Postup přípravy
Krok 1: Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou slaninou a ovážeme režnou nití. Takto připravené steaky nesolíme, pouze okořeníme pepřem.
Krok 2: Na dobře rozpálenou pánev, nejlépe s těžkým dnem, určenou na steaky, položíme připravené bifteky a na malém množství oleje opékáme z obou stran cca 3minuty z každé strany. Každý podle toho jak má rád (krvavý - kratší dobu, medium 3 minuty a propečený cca 5 minut z každé strany).
Krok 3: Mezitím si ve friťáku usmažíme hranolky.
Krok 4: Bifteky si vyjmeme z pánve, necháme odležet pod alobalem, aby se uvolnila šťávička v mase. Potom osolíme dle chuti.
Zveřejněno 22. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí biftek se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/176q
Moje poznámka
Hovězí biftek se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/176q
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 18 hodinami
Tématické fráze:
hovezi biftek,
hovězí bifteky,
hovězí biftečky,
biftek s hranolkama,
krvavý biftek recept,
hovězí steak se slaninou,
odležené hovězí,
hovězí biftek recept,
hovězí biftek videorecept,
recept krvavy biftek,
jak smazit hovezi,
hovězí maso s anglickou slaninou,
hovězí steak s anglickou slaninou,
recept hovězí biftek,
hovězi bivtečky,
bifteky z hovězího,
domaci slanina,
hovězí steak hranolky,
hovězí biftek s hranolky,
hovězí steak s anglickou slaninou
Suroviny:
maso hovězí,
slanina anglická,
režná nit,
sůl,
pepř,
hranolky,
olej
Komentáře (3)
No, Chateaubriand je něco úúúplně jiného